Lélek Sztárok

Nótár Mary: Szeretem a gyerekeket, és nagyon vágyom arra, hogy nekem is legyen

Láttuk sírni és nevetni. Volt fent és lent – de mindig talpra állt. Nótár Mary igazi küzdő típus. Mi a titka? Miből merítette az erőt az újrakezdéshez?

Élete egyik legboldogabb időszakát éli. A viharfelhők elvonultak, mögöttük pedig kisütött a nap.

– A lelkem, a szívem a helyén van. A közönség szeret, az új dalaim sikeresek, és a magán­életem is végre kiegyensúlyozott. Boldog párkapcsolatban élek – mondja a 36 éves Mary, aki jelenleg Kecskeméten lakik.

– Miskolcon és Taktaharkányon töltöttem a gyerekkoromat, és érett felnőttként is közelebb áll hozzám a kisvárosi élet. Vannak lovaim, bár lovagolni nem szoktam, inkább csak szeretgetem, simogatom őket. Az állatok nagyon sokat jelentenek nekem.

Olyannyira, hogy a pomerániai törpespiccét, Puszikát családtagként tartja számon. A cuki kis ebet még egy születésnapi tortával is meglepte, tényleg jó sora van az énekesnőnél. Mary 16 éves kora óta dolgozik, akkor jelent meg ugyanis az első szólólemeze.

– Az énekesnői karrierem olyan látványosan beindult, hogy az érettségi után csak egy évet jártam egészségügyi szakiskolába, mert a fellépések mellett nem jutott idő a tanulásra. Nagyon szerettem volna szülésznő lenni, de ez nem valósulhatott meg, otthagytam a sulit. Szerencsére a szüleim is beleegyeztek, hogy az éneklést válasszam, és boldogok voltak, hogy már tinédzserként pénzt kerestem, és megálltam a helyem az életben.

A roma csillag idén már a húszéves pályafutását ünnepli.

– Június 17-én lesz egy nagy, élőzenekaros koncertem a Barba Negra klubban. Sztárvendégeket is hívok, de az maradjon meglepetés, hogy kiket.

Mary már sok éve kiáll magáért egy olyan férfiközpontú közegben, ahol a roma nők szava kevesebbet ér. Szívesen dolgoznak vele népszerű mulatós férfi előadók, Kis Grófo, Bódi Csabi vagy Pixa.

 – Az a titkom, hogy nem manipulálom a férfiakat. Megvan a határozott véleményem, vezéregyéniségnek tartom magam, de könnyű velem szót érteni, hajlandó vagyok a kompromisszumra. Nincsenek allűrjeim, nem dívaként viselkedem. Megmaradtam egyszerű, vidéki lánynak.

Különösebb trükkje sincsen, hogy miért olyan vékony, mint a pályája elején.

– Ki kell ábrándítanom az olvasókat, nem sportolok mindennap, és nem vonom meg magamtól a jó kajákat sem. Szeretem a szalonnát! – teszi hozzá nevetve. Amikor Mary nem koncertezik, a barátaival tölti a szabadidejét, vagy filmeket néz. A legutóbbi, ami nagy hatással volt rá, az Apám hegedűje. Amikor pedig arról kérdezzük, hogyan látja az életét tíz év múlva, így válaszol:

– Szeretnék sokáig énekelni, színpadon állni. Szeretem a gyerekeket, és nagyon vágyom arra, hogy nekem is legyen.

Kiemelt kép: Muzsika TV

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete