Lélek Sztárok

A rák elleni küzdelemről vallott Sydney van den Bosch: „Isten annyi terhet rak rám, amennyit elbírok”

A Szerencsekerék háziasszonyát mindig mosolyogni látjuk, pedig számos megpróbáltatáson ment már keresztül. A 27 éves Sydney a súlyos betegségeit legyőzve pozitívan áll az élethez, mindenben meglátja a jót!

A napokban érkezett haza Mexikóból. Még az élmények hatása alatt áll. „Anyukámmal kettesben utaztunk a Yucatán-félszigetre. A mama egyik barátnője ott él, őt látogattuk meg, illetve édesanyám 51. születésnapját is kint tartottuk. Szeretünk élményeket adni egymásnak ajándékba, és ez is egy ilyen alkalom volt. Őszinte leszek, alapvetően lusta turista vagyok, imádok pihenni és napozni a tengerparton, ilyenkor nincs nagyon másra igényem. De most sokat túráztunk, hiszen ez a félsziget volt a maja civilizáció központja, rengeteg látnivaló van az azúrkék lagúnákon kívül is– ­meséli Sydney, akit még a távoli helyszínen is felismertek.

Anyukája születésnapját Mexikóban ünnepelték

– A maja piramisoknál többen megszólítottak, és érdeklődve kérdezték, hogyan érek haza a Szerencsekerék esti kezdésére? A közönség egy része azt hiszi, élőben megy a vetélkedő, pedig köztudottan felvételről ­sugározzák”– árulja el a TV2-n látható műsor szerencse­lánya.

Hajóskapitánynak készül

A férje, Egerszegi Tamás labdarúgó azért sem utazott most velük, mert még tartanak az alapozó edzések.

„A mögöttünk álló időszak Tominak zsúfolt volt, de ő nem csinál gondot abból, ha nem együtt utazunk. Megszoktuk, hogy külön programjaink, nyaralásaink is vannak. A férjem korábban a paksi és miskolci csapatokban játszott, sokáig távkapcsolatban éltünk, rugalmasan kezeljük ezeket a helyzeteket.”

A házaspár hét éve van együtt, és Sydney szerint azért is működik kitűnően a kapcsolatuk, mert szöges ellentétei egymásnak.

„Szerintem két dudás nem fér meg egy csárdában. A személyiségtípusunk nagyon különböző: tűz és víz vagyunk, ezért is van köztünk vonzalom. Én extrovertált vagyok, állandóan ezerrel pörgök, Tomi visszahúzódó, introvertált férfi. Ő az edzések és a meccsek után nagyon szeret otthon lenni, miközben én állandóan jövök-megyek, intézem a dolgaimat és újabb kihívásokat keresek.”

Sydney fejébe vette, hogy megszerzi a ­hajóskapitány-vizsgát. „Gyerekkori álmom, hogy legyen egy hajóm, amin a barátaimat látom vendégül. De úgy gondoltam, ha már lesz egy hajóm, jó lenne, ha az úszna is a Dunán, nem csak egy helyben állna, ezért elkezdtem a hajóskapitány-képzést. Azt hittem, könnyű lesz letenni a vizsgát, de az elméleti rész csak másodjára sikerült. Tavasszal a gyakorlat következik, és ha minden jól megy, nyárra megkapom az engedélyeket, aztán irány a Balaton vagy valamelyik hazai folyó! Már csak egy hajót kell szerezzek”– teszi hozzá nevetve.

A férje Egerszegi Tamás, labdarúgó

Az élete múlott az operáción

Annyi energia van ebben a fiatal nőben, hogy elhiszem neki, simán megszerzi, amire vágyik. „Szeretek a mának élni, és minden lehetőséget megragadni. Lehet, hogy ez a gondolkodásmód a korábbi betegségeim ­miatt alakult ki, de nem ­tervezek hosszú évekre előre. Az adott pillanatból próbálom kihozni a legtöbbet. Pozitívan állok az élethez, a hétköznapokhoz – mondja, miközben jól tudjuk, milyen sok megpróbáltatáson ment már keresztül.

– Sajnos nem örököltem szerencsés géneket. A családom női ága hajlamos a daganatos megbetegedésekre. Anyukám is megvívta a maga harcát a rákkal. Két évvel ezelőtt nálam is egy méhnyakrák-megelőző állapotot diagnosztizáltak, de szerencsére időben felfedezték, így sikerült műtéttel megelőzni a bajt. 2021 decemberében pedig preventív döntés alapján mindkét mellemet eltávolíttattam. Nem volt más lehetőségem, az életem múlott ezen az operáción”– beszél őszintén az egészségügyi problémájáról. Sydney azt mondja, nem hiú, a nőiesség szerinte nem a külsőségekben rejlik, és az élni akarás volt elsődleges számára.

„A szerencselány sem lehet mindig szerencsés! – mondja mosolyogva. – Úgy fogom fel a műtétjeimet, hogy Isten annyi terhet rak rám, amennyit elbírok! A történetem, remélem, erőt ad másoknak.”

Együtt örül a játékosokkal

Irigylésre méltó a pozitív hozzáállása: a bajban is a jót látja meg. „A férjemmel, a szüleimmel, a barátaimmal és a két kutyánkkal teljes az életem. Ráadásul a munkámat is imádom. Az influenszerkedés és a modellkedés mellett két éve vagyok a Szerencsekerék háziasszonya, és rengeteg pozitív energiát kapok a játékosoktól. Együtt örülök a nyertessel, és együtt szomorkodom a vesztessel, ha nem úgy sikerül számára a vetélkedő, ahogy eltervezte. Mindenkit arra biztatok, hogy jelentkezzen többször a műsorba, ne csüggedjen, ha elsőre nem sikerül hatalmas összeget nyernie. Az élet játék, miért maradnánk ki belőle?”

A hetes a szerencseszáma

Azt szokták mondani, a kritikus hetedik év a párkapcsolatok buktatója. Ekkor szokott eldőlni, hogy van-e még közös jövő. „Nekem a hetes a szerencseszámom. Nem hiszem, hogy válságba kerülne a házasságunk, mert nagyon szeretjük egymást Tomival. A Valentin-napra is készülök. Biztos főzök egy jó magyaros vacsorát, csirkepörköltet vagy rakott krumplit” – árulja el Sydney, aki a férjétől sem vár el drága ajándékot, egy szál rózsának is nagyon fog örülni.

Fotó: Privát, TV2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete