Lélek Sztárok

23 éve ment el a Király: Zámbó Jimmy utolsó interjújában beismerte, hogy segítségre szorul

Huszonhárom éve decemberben, nem sokkal halála előtt adta a Király az utolsó interjúját.

Véget ért az RTL-en A Király című sorozat, ami természetesen az énekes halálának rejtélyes körülményeivel is foglalkozott. Máig élnek különböző ­teóriák arról, mi is történt pontosan azon a végzetes éjszakán.

Karrierje csúcsán érte a halál

Mindehhez hozzátartozik, hogy Jimmy akkor, 42 évesen, karrierje csúcsán volt. Mindössze 12 év alatt elérte azt, amiről sokan csak álmodtak, és álmodnak ma is. Korongjai rekordsebességgel arany- és platinalemezek lettek, koncertjeire órák alatt elkapkodták a jegyeket, és sikeres tévéműsorok házigazdája is volt az RTL Klubon. Soha nem tagadta, mindezzel kiemelkedően keres, jövedelméből jutott jótékonyságra, és persze imádott családjának is megadott mindent. Ám közben létezett egy Zámbó Imre is, akinek kételyei voltak önmagával, aki változtatni akart a sorsán és rádöbbent, hogy viselkedése miatt segítségre szorul. Mindez élete utolsó, 2000 december 20-án Vincze Attila újságírónak adott interjújából derült ki. Ki hitte volna, hogy Jimmy, akinek annyi terve volt még, két héttel később, tisztázatlan körülmények között meghal, mégpedig a saját fegyvere által.

„Az elmúlt évek idegbeteggé tették”

Jimmy az interjúban felidézte karrierje kezdetét, slágerei születésének körülményeit, felesége iránt érzett szerelméről és gyermekeiről is mesélt, ugyanakkor hamut szórt saját fejére. „Sokan ismerik a gyermekeimet. Csak meg kell nézni őket! Hiszek abban, hogy az igazán szép és helyes gyermekhez két szép szülő kell. A belsőmről az a véleményem, hogy éppoly tiszta, mint a három gyermekemé. Az évek persze hagytak nyomokat rajtam is, kicsit idegessé tettek, néha úgy érzem, kezeltetnem kellene magam. Néha túlfűtött vagyok, még tanulnom kell higgadtabban kezelni a dolgokat” – mondta az énekes. Vincze Attila a Blikknek később azt nyilatkozta, megdöbbent Jimmy kijelentésén.

„Azt mondta, hogy az elmúlt évek idegbeteggé tették, és talán segítségre lenne szüksége. Utalt az akkor futó műsorára és arra, hogy kikészült, mert nem kapott elég nagy büdzsét rá, hogy olyan vendégeket hívjon meg a műsorába, akiket ő akart. Volt, hogy végig neki kellett énekelnie, mert nem volt vendég. Ezt méltatlannak érezte, és nagyon megviselte ez a helyzet” – fejtette ki a lapnak Vincze. Jimmy itt a Dalban mondom el illetve a Péntek esti vigadó című műsorára utalt, melyet az RTL Klubon láthatott a nagyérdemű.

Gálvölgyit fenyegette

Dühkitöréseivel kapcsolatosan pedig arra, hogy több alkalommal elvetette a sulykot, például amikor le akarta lőni ­Gálvölgyi Jánost. Történt, hogy Lajcsi meghívta a Dáridóba Gálvölgyit, aki Jimmyt is parodizálta: hatalmas keresztet akasztott a nyakába – pont úgy, ahogyan hajdan az énekes is megjelent.

„Szép vagyok, akárcsak az álmom, ez minden bűnöm… – énekelte Jimmyként a színész. – Annyira megharagudott rám, hogy másnap bement az RTL vezetőségéhez pisztollyal a kezében, és azt mondta, agyonlő engem. Komolyan gondolta, de szerencsére sikerült erről lebeszélni” – mesélte Gálvölgyi. Pataky Attila is megosztott egy hasonló történetet, amikor egyszer Lajcsi, Jimmy és ő Miskolcon koncerteztek.

„Miskolcon, úgy beszéltük meg, én lépek fel utoljára – tehát Lajcsi, ő és én –, mert otthon vagyok Miskolcon, ott én vagyok a záró szám. És akkor valahogy ő ezt magában túlspilázta, és átjött az öltözőbe, hogy ’figyelj ide, tudod, hogy a Király utoljára lép fel!’ Mondtam, hogy vigyázz a fegyverrel, ez nem játék, gyerek. Próbáltam őt lenyugtatni és lokalizálni, de akkor éppen elvadult állapotban volt.” ­Jimmy utolsó interjújából úgy tűnik tehát, tisztában volt hibáival és azzal, hogy segítségre van szüksége. Hogy ez ügyben lépett e vagy csak lépni akart, soha nem derült ki.

Voltak tervei

Jimmy 2001 második napján hunyt el, pedig olyan sok szép terve volt még arra az esztendőre. Akkoriban jelent meg a Nemcsak dalban mondanám című könyve, így újra a zenélésre akart koncentrálni, és komoly tárgyalásokat folytatott egy új televíziós műsorról is.

via: story.hu

Fotó: Karizs Tamás

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete