Konyha

Sajtos-vajas zsemlék

Szilveszterkor nem üljük körbe az asztalt: táncolással köszöntjük az új évet! De azért enni is kell, nem is mindegy, hogy mit!
élesztő konyha liszt natúr joghurt sajt sajtos-vajas zsemlék só tej vaj vrábel kriszta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás, só

A lisztet összekeverjük a sóval, a lereszelt sajttal, a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a lágy vajat, a joghurtot, és fokozatosan a langyos tejet. Összegyúrjuk, ha szükséges, adagolunk még hozzá tejet, majd ruganyosra dagasztjuk a tésztát. Szobahőmérsékleten 1,5 órán át kelesztjük.

A tésztát kb. 45-50 kis részre vágjuk, gombócokat formázunk belőlük, majd sütőpapírra „kiírjuk” belőlük azt, hogy 2018. Megkenjük a felvert, megsózott tojással, 20 percig hagyjuk kelni, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd 20 perc alatt készre sütjük a zsemléket.

640 kcal, 99 g szénhidrát/adag