Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- só
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 zacskó szárított élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 2,5 dl tej
- 1 tojás, só
A lisztet összekeverjük a sóval, a lereszelt sajttal, a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a lágy vajat, a joghurtot, és fokozatosan a langyos tejet. Összegyúrjuk, ha szükséges, adagolunk még hozzá tejet, majd ruganyosra dagasztjuk a tésztát. Szobahőmérsékleten 1,5 órán át kelesztjük.
A tésztát kb. 45-50 kis részre vágjuk, gombócokat formázunk belőlük, majd sütőpapírra „kiírjuk” belőlük azt, hogy 2018. Megkenjük a felvert, megsózott tojással, 20 percig hagyjuk kelni, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd 20 perc alatt készre sütjük a zsemléket.
640 kcal, 99 g szénhidrát/adag