Vöröslencse-főzelék mini grillkolbásszal
Hozzávalók:
• 50 dkg vörös lencse
• 1,5 dl tejszín
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 szál sárgarépa
• 1 db citrom
• 1 teáskanál frissen őrölt római kömény
• só, bors
• olaj
• 70 dkg mini grillkolbász
Elkészítés:
1. A hagymát egészen apróra kockázzuk, a római köménnyel együtt kevés olajon megdinszteljük.
A lencsét átöblítjük, a hagymához adjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a lencse megpuhul.
2. Ekkor belekeverjük a tejszínt, 2-3 percig forraljuk vele, és frissen facsart citromlével ízesítjük. Ropogósra sütjük hozzá a mini grillkolbászkákat.
Fotó: Vrábel Kriszta