Konyha

Ananászos répatorta mascarponekrémmel

Azt talán túlzás lenne állítani, hogy a zsírégető ananásszal készült sütemények kifejezetten fogyasztanak, mégis, legalább sok vitamin van bennük.
ananász ananászkarikák ananászos répatorta mascarponekrémmel ananászos sütemény barna cukor citrom leve fahéj liszt mascarpone natúr joghurt olaj porcukor sárgarépa só sütőpor szódabikarbóna tejszín tojás vaj

Hozzávalók

10 szelethez:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 20 dkg ananász
  • 15 dkg sárgarépa
  • csipet só
  • a mascarponekrémhez:
  • 3 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • a díszítéshez:
  • ananászkarikák
  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásokat fehéredésig verjük a barna cukorral. Hozzákeverjük a lágy vajat, az olajat, a joghurtot, a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal elkevert lisztet. Majd a leturmixolt ananászt és a hámozott, reszelt répát, csipet sót. Elkeverjük a tésztát, kivajazott, lisztezett 20-22 cm-es tortaformába szedjük, és az előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk a tortát.
  2. A tejszínt kemény habnak felverjük, összeforgatjuk a citromlével, és porcukorral ízesített mascarponéval. A krém felével megtöltjük a tortát, a másik felét pedig a torta tetejére és oldalára simítjuk. Ráhelyezzük a lecsöpögtetett ananászkarikákat, és 3-4 órára vagy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

670 kcal, 50 g szénhidrát/adag