Sajtos pljeskavica paradicsommal
Hozzávalók:
a paradicsomsalátához:
• 2 fej vöröshagyma
• 80 dkg érett paradicsom
• só, fehérborecet, olívaolaj
a pljeskavicához:
• 60 dkg darált borjúhús
• 20 dkg darált sertéshús (zsírosabb rész)
• 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 1 csapott teáskanál csípős őrölt paprika
• 25 dkg félkemény sajt
1. A salátához a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk, elkeverjük 4-5 evőkanál borecettel, két órát hagyjuk érni, majd elkeverjük a felkockázott paradicsommal. 3-4 evőkanál olívaolajjal átforgatjuk.
2. A húsokat kétszer átdaráljuk, hogy krémes állagúak legyenek. Elkeverjük a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a csípős paprikával, a sóval, a borssal, a szódabikarbónával, és 2-3 óráig hagyjuk érni.
3. A sajtból 1 cm vastag szeleteket (húspogácsa méretűt) vágunk, a maradékot lereszeljük. A húsból a sajtszeletek köré húspogácsákat formálunk. Parázsló faszén felett (vagy grill-lapon) készre sütjük mindkét oldalukat, és rájuk szórjuk a maradék reszelt sajtot.
Fotó: Vrábel Kriszta