Hozzávalók:
• 50 dkg sárgabarack
• 3 dl tejföl
• 2 dl tejszín
• 7-8 dkg cukor
• 5 dkg ropogós keksz
• negyed citrom leve
1. A kimagozott barack felét leturmixoljuk a tejföllel és a cukorral. Hozzákeverjük a felvert tejszínt. Citromlével pikánsabbá tesszük.
2. Ha van fagylaltgépünk, lehűtjük a krémet, majd elkészítjük a fagylaltot. A kész fagylaltba belekeverjük a maradék felkockázott barackot és a morzsásra tört kekszet.
3. Ha nincs gépünk, a masszát egy lapos tálba öntjük, mélyhűtőbe tesszük, félóránként 3-4 alkalommal botmixerrel átkeverjük, hogy krémes
legyen. Az utolsó turmixolás után belekeverjük a kockázott barackot és az összetört kekszet. Szilárdulásig mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Fotó: Vrábel Kriszta