Konyha

Süssünk-főzzünk szabad tűzön: Sült hagymás-kukoricás csirkeragu – Recept

Ezek az aranyfényű, de már nem kánikulai napok kiválóak arra, hogy kivonuljunk a természetbe, és élvezzük a füstös ízeket, illatokat.

Sült hagymás-kukoricás csirkeragu

Hozzávalók:
• 1 kg csirkemell vagy –combfilé
• 1 kg vöröshagyma
• 40 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv)
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 1 evőkanál mustár
• olívaolaj

1. A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük, felcsíkozzuk.
2. 1 dl olívaolajat elkeverünk a mustárral, és bő adag őrölt borssal. Az olajos pácot a csirkére öntjük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
3. A tárcsát felhevítjük, olajat öntünk bele, hozzáadjuk a vékonyra szelt hagymát és a pácolt csirkét, megsózzuk.
4. Kevergetve kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 4-5 percre belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát.

Fotó: Vrábel Kriszta