Fehérboros rozmaringos csülök
Hozzávalók:
• 1 kg csülökhús kicsontozva, nagyobb darabokra vágva
• 2 dl száraz fehérbor
• 5-6 gerezd fokhagyma
• 1 kg burgonya
• só, bors
• 1 csokor friss rozmaring
• 4 evőkanál olívaolaj
1. A megmosott, szárazra törölt csülökhúst megsózzuk, megborsozzuk. 1 evőkanál olívaolajjal kikent tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a fehérbort, majd elkeverünk benne 3 gerezd zúzott fokhagymát. Alufóliával lefedve 230 Celsius-fokos sütőben 1 órán át sütjük.
2. Közben a burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, ízlés szerint megsózzuk, és rácsepegtetünk 3 evőkanál olívaolajat.
3. Levesszük az alufóliát a csülökről, köré szórjuk a burgonyát, a rozmaringágacskákat, a maradék felszeletelt fokhagymát, és fedés nélkül 40-45 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta