Konyha

A legfinomabb hütte-kaja: Csirkehúsleves palacsintatésztával (Frittatensuppe) – Recept

Síelni, hóban túrázni nem mindenki szeret, de az Alpok fogadóinak jellegzetes, laktató finomságait senki nem utasítja vissza. Kiránduljunk gondolatban és a konyhában Ausztriába!

Csirkehúsleves palacsintatésztával (Frittatensuppe)

Hozzávalók 6 adaghoz:
• 1 db csontos csirkemell
• 25 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
• 1 kis fej karalábé
• 25 dkg sárgarépa
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
A palacsintához:
• 15 dkg finomliszt
• 1 tojás
• só, bors
• egy csokor petrezselyem
• 5 dkg fekete-erdei sonka
• 4 evőkanál olaj

1. A csirkemell húsát levágjuk a csontról és felkockázzuk. A csonttal együtt egy fazékba tesszük, felöntjük 1,5 liter vízzel, és hozzáadjuk a megtisztított, felezett vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Megsózzuk, megborsozzuk, lassan felforraljuk. Beletesszük a hámozott, felcsíkozott zöldséget és a borsót. Takaréklángon 25 perc alatt készre főzzük a levest.
3. Közben elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet egy mély tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, 2 evőkanál olajat, megsózzuk, majd annyi vizzel keverjük teljesen simára, hogy végeredményként közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk. Elkeverjük benne a finomra vágott petrezselymet és az apróra kockázott sonkát.
4. Egy teflonserpenyőt felhevítünk, megkenjük olajjal. A tésztából 2-3 db, közepesen vastag palacsintát sütünk, vékony csíkokra vágjuk, és a levessel együtt tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta