Egészség

Le a stresszkilókkal! 3 nap alatt 3 kiló mínusz a krómdiétával

Stresszhelyzetben a belső egyensúlyunk felborul, és a testünk elkezd raktározni mindent, ami árt az alakunknak.

Ilyen egyszerű

A három nap alatt olyan ételeket eszünk, amelyekben sok B-vitamin, króm és egészséges zsírsavak találhatók, mert ezek segítenek csökkenteni a stresszérzést. A hizlaló nassolás helyett gyógynövényteát (pl. levendula, kamilla, citromfű) igyunk. Mivel csak napi 1100 kalóriát viszünk be, könnyedén tudunk fogyni is.

Válasszunk reggelit! (kb. 320 kalória)

● 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér (40 gramm) 30 gramm sajttal és 10 gramm apróra vágott dióval. Hozzá 1,5 dl zsírszegény tej.
● Turmix 2 dl joghurtból, ¼ csésze mandulából és két kisebb banánból.
● Saláta narancsból, aszalt sárgabarackból, mandulából, dióból és pisztáciából.

Mintaétrend

1. nap

Ebéd: Csirkés serpenyős tészta (398 kalória)

2 fej hagymát és 1 gerezd fokhagymát 1 teáskanál olajban üvegesre párolunk. 75 gramm felkockázott csirkemellet a visszamaradt olajban megpirítunk. Hozzáadunk 1 kockára vágott piros húsú paprikát és 150 gramm csíkokra szelt cukkinit, visszatesszük a hagymát és a fokhagymát, és öt percig együtt sütjük. Beleöntünk 100 ml húslevest, és hozzákeverünk 50 gramm főtt teljes kiőrlésű tollhegytésztát, és erős tűzön összefőzzük őket. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk 1 evőkanálnyi mandulaforgáccsal.

vacsora: Füstölt halas kenyér (330 kalória)

75 gramm füstölt halat villával szétnyomkodunk, majd összekeverjük 50 gramm sajtkrémmel, ízlés szerint kevés sóval és borssal és reszelt tormával. 1 kis édesköményt lereszelünk, hozzáadunk 1-1 teáskanál almaecetet és dióolajat, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig állni hagyjuk. 100 gramm leveles salátát széttépkedünk, és a köménnyel tányérra rendezzük. A halkrémmel megkenünk egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret, és a salátával együtt esszük meg.

2. nap

Ebéd: Céklás pulyka (398 kalória)

250 gramm céklát megfőzünk, és vékony csíkokra vágunk. 150 gramm pulykamedaliont teflonbevonatú serpenyőben megpirítunk, sózzuk, borsozzuk. 1 felkarikázott póréhagymát 1 teáskanál dióolajban megpárolunk, beletesszük a céklát, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál almaecettel ízesítjük, és pár percig együtt pároljuk. A zöldségeket eloszlatjuk egy felfújtformában, rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk 50 gramm feta sajttalés 1 evőkanál felaprított mandulával, és forró sütőben összesütjük.

Vacsora: Fűszeres lencsesaláta (370 kalória)

75 gramm vörös lencsét megfőzünk 250 ml bio zöldséglevesben, majd leszűrjük. Összekeverünk 2 evőkanál almaecetet, 1 teáskanál dióolajat és 1 evőkanál pirított darált mogyorót. Hozzáadjuk a lencsét és 2 felkarikázott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 50 gramm szétmorzsolt feta sajttal, és 100 gramm fejes salátával tálaljuk.

3. nap

Ebéd: Lencsés-zöldséges rántotta (380 kalória)

Felaprítunk 1 pórét, 2 sárgarépát és egy piros húsú paprikát. 1 teáskanál olajban megpároljuk a sárgarépát, beleöntünk 150 ml zöldséglevest,
és fedő alatt kb. 4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a pórét, a paprikát és50 gramm vörös lencsét, és fedő alatt még további 5 perc alatt a levét elfőzzük. Összekeverünk 2 tojást, 4 evőkanál tejet, kevés sót és borsot. Ráöntjük a zöldségekre, és lassú tűzön, fedő alatt összesütjük.

Vacsora: Paradicsomos toast (385 kalória)

Felkarikázunk 60 gramm mozzarella sajtot, és mindegyiket vékonyan megkenjük egy kis pesztóval (üveges). 2 nagy paradicsomot felkarikázunk. 3 szelet teljes kiőrlésű toast kenyeret megpirítunk, azonnal rátesszük a sajtot, rá a paradicsomot, és megszórjuk 50 gramm csomborral.

Fotó: fotolia