Címlapsztori

Gaál Noémi: „A legnagyobb csapás hozta el a legnagyobb boldogságot”

Alig néhány hónapja még csalódott volt, letört, és fogalma sem volt arról, mit hoz a jövő. Gaál Noémi most azonban ragyog és boldog, mint aki újjászületett!
címlapsztori gaál noémi időjós magyar sztárok sztárok Tv2

Tavaly, amikor közel 20 év után váratlanul elbocsátották a TV2-től, szomorúan mesélt nekünk arról, hogy számára talán ennyi volt a televíziózás, úgy tűnik, be kell rendezkednie egy nyugalmas, átlagos hétköznapokkal teli életre, ami abból áll, hogy a családjával tölt több időt, az üzleteivel foglalkozik, és új ötleteken töri a fejét. Álmában sem gondolta volna, hogy hamarosan két csodálatos ajánlat talál rá, és az lesz a legnagyobb gondja, melyiket válassza. Gaál Noémi jókedvűen mesélt nekünk az életében bekövetkezett sok-sok változásról.

Régóta vágyott már az újra

„Úgy tűnik, a legnagyobb csapás hozta nekem a legnagyobb boldogságot – mondja Noémi. – Miután elküldtek a volt munkahelyemről, jó ideig szomorú voltam, és fogalmam sem volt arról, mit hoz a jövő. Úgy éreztem, ezt a tévézést úgy, ahogy van, el kell engednem, és miután lélekben továbbléptem, új vállalkozásokba fogni. A párom, Miki is odaadóan támogatott ebben, így végül elcsöndesedett a háborgó lelkem, és szép lassan megláttam az új életem előnyeit. Hogy nem kell annyit rohannom, és önmagamra, a családomra is sokkal több időm jut, mint azelőtt. Aztán az élet mégis másként rendezte a dolgokat. Amikor már kezdtem elfogadni az új helyzetet, szinte egyszerre talált rám két lehetőség is.” Noémit felkereste az ATV azzal az ötlettel, hogy csatlakozzon időjósként a csatorna csapatához, emellett a TV2 is hívta, hogy vágjon neki egykori kollégájával és barátjával, Németh Lajossal együtt az Ázsia Expressz kalandokkal teli útjának. „Napokig tipródtam, aztán annak ellenére, hogy nagyon vágytam a különleges kaland és játék élményeire, a hosszú távú, biztos munka, azaz az ATV-s állás mellett döntöttem. Végül mégsem kellett az utazásról sem lemondanom. Nagyon örültem, hogy mindkét csatorna maximálisan rugalmas és nyitott volt, így aztán találtunk olyan megoldást, hogy el is utazhattam az Ázsia Expresszel, és az időjárás-jelentést is folytathatom; ma már az ATV-n mesélek a nézőknek arról, milyen idő várható, ősszel pedig a TV2-n is látható leszek, amint Lajossal kettesben átszeljük Ázsiát. Azt hiszem, jobban nem is alakulhatott volna az életem! Megtapasztaltam: a szép jövő olykor tragédiának álcázza magát. Be kell vallanom, a lelkem mélyén az elmúlt években én is vágytam már a változásra, csak valószínűleg magamnak sem mertem bevallani” – árulja el Noémi.

Hamarosan hisztizni is láthatjuk

Párja, Miklós ugyan nagyon féltette Noémit, mégis örömmel fogadta a hírt, hogy az időjós hetekre Ázsiába utazik, és életre szóló kalandokat élhet át. „Egy percig nem éreztem rajta irigységet, hogy ő most nem jöhet, vagy féltékenységet amiatt, hogy hetekig Lajossal leszek összezárva – meséli Noémi. – Amikor beszámoltam a lehetőségről, csak annyit mondott, ne aggódjak, míg odaleszek, ő mindent elintéz itthon a kutyusunk és az üzletek körül. Amikor pedig Lajossal nekiindultunk, hogy napi egy dollárral a zsebünkben átszeljük Ázsia országait, hihetetlen kaland vette kezdetét. Az út során rengeteget tanultam önmagamról. Arról, milyen érzés elfogadni idegen emberektől a segítséget. Arról, milyen a hegyek között, korgó gyomorral egy hálózsákban aludni a csillagos ég alatt. Arról, milyen érzés kialvatlanul, csapzottan, hisztisen vagy épp jókedvűen létezni abban a tudatban, hogy mindezt hamarosan a nézők is látni fogják. Nem mondom, hogy minden esetben büszke voltam magamra, mert a szélsőséges körülmények között olykor elvesztettem a türelmem, de időnként Lajossal is ez történt. Az Ázsia Expressz során más oldaláról is megismertük egymást, akár nem a legkedvesebb arcát is a másiknak, és nagyon örülök, hogy ennek dacára a mai napig barátok vagyunk.”

Lefogyasztotta a munkája

Noémi mostanában, szinte bárhová belép, azt hallja: atyaég, de vékony vagy! Mitől fogytál le? „Sosem voltak komoly súlyproblémáim, de az Ázsia Expressz a minimális gondokat is megoldotta – nevet Noémi. – A forgatás hetei alatt nagyon keveset ettünk, egyrészt a versennyel együtt járó pénzhiány, a játék feszített tempója, másrészt a hőség miatt, ami remekül támogatott bennünket abban, hogy ne legyünk éhesek. Jó néhány kiló leolvadt rólam, de ennek ellenére nagyon jól érzem magam a bőrömben. Ez az utazás lelki megújulás volt, és hihetetlen jólesett, hogy Miki kitörő örömmel várt haza.

Az ATV-nél is jól érzem magam, kedves, lelkes csapat vesz körül, így jókedvűen telnek a hétköznapjaim. Az elmúlt, bő fél évben az életem hatalmas fordulatot vett: voltak igencsak rossz napjaim is, de az eredmény a fontos, hogy végül minden a helyére került.

Hiszem, hogy a bennünket érő negatív hatások többnyire azt az üzenetet hordozzák magukban, hogy megérett a helyzet a változásra. A sors pedig olykor lök rajtunk egyet, ha nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy meglépjük” – vélekedik Noémi.

A világ egyik legszexisebb időjósa

Nemrégiben Gaál Noémit egy brit magazinban a világ 24 legszexibb időjósa közé választották, és a lap olvasói végül beszavazták a top háromba is. Amikor ez történt, Noémi épp Ázsiában volt, így csak hetekkel később, párjától értesült a hírről, aki végtelenül büszke rá, ahogyan arra is, hogy szépség ide vagy oda, a kedvese évtizedek óta elhivatott tévés szakember.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete