Címlapsztori Sztárok

Sztárok, akik 50 felett kezdtek új életet: a színpad ad erőt Péterfy Borinak, Ivancsics Ilonának, Ábrahám Editnek és Schell Juditnak

Ha valamilyen oknál fogva egyedül maradunk túl az ötödik x-en, akkor sem kell leírnunk magunkat és lemondani arról, hogy boldogok lehessünk. Íme néhány nagyszerű példa rá!

Péterfy Bori: A fia és a munkája a legnagyobb vigasza

A sokoldalú művésznő tavaly, 52 évesen vált el a férjétől, Merényi Dávid fotóstól, közös gyermeküket, Domát azóta egyedül neveli. Elárulta, hogy rengeteg problémával szembesül ebben a helyzetben, de sokat is tanul önmagáról.

„A családról alkotott illúzióim mára szertefoszlottak, pedig azt hittem, jól megy nekem a családi élet – mondta egy interjúban. – Hogy elváltam, egy másik magánéletet kellett felépítenem, de még keresem az utat és hozzá az önbizalmat. Alapvetően jellemző rám, hogy napi szinten változik, mennyire vagyok elégedett magammal.”

Bori úgy érzi, a mai világban túl sok teher hárul a nőkre, és ha valaki, ő aztán tényleg maximalista.

„Próbáltam a színészetet, a zenekart és a családot egyszerre tolni, mellettük szuper nőnek és társnak maradni, és azt éreztem, jól csinálom – vallotta. – Az ilyen boldogság közepette esik meg gyakran, hogy az élet közbeszól. Hiába próbálkozol, hogy ne ronts el semmit, ha nem te, akkor az élet elveszi.”

Mondatain még érződik a csalódottság, de már az elszántság és az erő is. Ebben a krízisben a legnagyobb vigasza a gyermeke mellett a hivatása.

„Imádom a munkám, és jó feladatok találnak meg, ráadásul pont egy olyan élethelyzet közepén vagyok, amikor magamra jut a legkevesebb idő. Annyi mindent kell mostanában megoldanom! A színpad feltölt, a színpadon jobban elboldogulok, mint a való életben” – mesélte. Bori korábban az ATV Jakupcsek plusz című műsorában beszélt őszintén arról, hogy nem hisz az örök szerelemben, és szerinte a monogámia hosszú távon nem élhető.

„A szerelemérzés természetes módon elkezd megcsappanni egy kapcsolatban. A szerelem mindenképpen elmúlik” – fogalmazott akkor, majd hozzátette, bőven jöhetnek kísértések akkor is, ha boldog házasságban élünk, nem csak elhidegülés esetén.

„Nehéz ellenállni a pillanatnyi eufóriának, bármikor szembejöhet velem valaki, aki megtetszik. Volt már olyan, hogy egyszerre két férfit szerettem. Szerintem egyébként mindenki tudna egyszerre több embert szeretni, akár hármat is, ha akarna.”

Amikor ezt nyilatkozta, még harmonikus házasságban élt. Mindig szabad lélek volt, akit nem érdekelt, mit szólnak mások. Talán a szerelemről alkotott nem mindennapi szemlélete az, ami segíti őt a továbblépésben.

Ábrahám Edit: Visszaszerezte az önbizalmát

A Barátok közt egykori sztárja hét évvel ezelőtt, 59 évesen kezdett újra mindent. Nem önszántából: a párja elhagyta egy fiatalabb nőért, ami hatalmas trau­ma volt a számára. A színésznő először összeomlott, de tudta, hogy csak időre van szüksége, és talpra fog állni.

„Bennem megvan az a tulajdonság, hogy ha valaki menni akar, akkor hagyni kell menni – mondta egy tévéműsorban. – Ha valaki jönni akar, azt meg hagyni kell jönni.”

Arról is mesélt, hogy egy ideig járt pszichológushoz, és a beszélgetések segítettek neki feldolgozni a veszteséget és helyreállítani az önbizalmát. Tudta, hogy a gyászfolyamat elkerülhetetlen.

„Az élni akarás, az erő megvan bennem. Talpra tudtam állni, nem nyúltam alkoholhoz vagy droghoz. Nem nyugtatókon éltem, hanem lenyugtattam magamat” – tette hozzá Edit, aki ma már újra ragyog. Fiatalos és dögös nő. Volt mersze fürdőruhában is megmutatni magát a Best címlapján!

Schell Judit: Ma már szeret egyedül lenni

A színésznő, miután elvált Schmied Zoltántól, a két kisebbik gyerekével, Boldizsárral és Borbálával Spanyolországba költözött. Ott aztán sokat sétált, jógázott és meditált. Tudatosan választotta az egyedüllétet azért, hogy a lelke újjászülethessen.

„Megtudtam, milyen egyedül lenni, azaz magammal lenni. Mert addig nem volt rá lehetőségem…, illetve nem is! Hanem inkább igényem nem volt. Mostanra már megszerettem” – vallotta a színésznő, aki szerint egy válási trauma idején nagyon fontos, hogy lefoglaljuk magunkat, akkor nem marad időnk az önsajnálatban dagonyázni. Elmondása szerint neki rengeteget segített az országváltás, egy évvel később pedig megújulva tért haza.

Ivancsics Ilona: Nyitott az újdonságokra

A Szomszédok egykori Jutkája is a közelmúltban kezdett új életet. A helyzete korántsem volt egyszerű, mert nemcsak a 15 éves párkapcsolata ért véget, hanem a volt párjával közösen üzemeltetett magánszínházát is be kellett zárnia. Minden adott volt ahhoz, hogy összeomoljon, mégsem tette. A színésznő akkoriban azt vallotta, a jövőjével kapcsolatos gondolatok rengeteg álmatlan éjszakát okoztak neki, de aztán összeszedte magát, és minden erejét a cselekvésre, a talpra állásra irányította.

„Először azon is elgondolkodtam, hogy teljesen mást csináljak, de hamar rájöttem, én a színpadon vagyok boldog. Feliratkoztam film- és sorozat-castinglistákra, bejelentkeztem színházaknál” – mesélte egy napilapnak Ilona, aki azóta már Ábrahám Edittel közös, kétszemélyes darabjaival járja az országot, és szeretne felépíteni egy önálló estet is. Láthatóan örül a visszakapott szabadságának, és nyitott az új dolgokra: nemrégiben Balatonendréden járt, ahol egy hétig egy táborban tanulta a vályogházépítés alapjait.

Forrás: origo.hu, Best, Mokka, RTL, Fem3 Café, Éva magazin, ATV

Fotó: Pintér Márta, Schumy Csaba, Eva Magazin, RTL

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete