Címlapsztori Sztárok

Alig látja a gyerekeket Ördög Nóra anyukája: „Jó lenne, ha az unokák felnevelésében támasz lehetnék”

Marcsinak sokszor csak a tévében van lehetősége látni lányát, az unokák - Mici és Venci - pedig csak egy-kéthavonta tudják meglátogatni.

Nemrég a Meglepetés vendége volt Ördög Nóra és az anyukája, Marcsi, az interjúban pedig a műsorvezető anyukája őszintén beszél arról is, hogy a lányával nem tud annyit találkozni, amennyit szeretne.

A műsorvezetőnő a saját családjával. Nánási Páltól két gyereke született

„Közel kétszáz kilométerre lakunk egymástól. A nagy távolság miatt sajnos csak ritkán jönnek hozzánk. Havonta-kéthavonta, illetve a szokásos ünnepekre, karácsonyra, húsvétra, születésnapokra. Ilyenkor mindig elkészítem a kedvencét, a rizságyon sült csirkét, a sajttekercset és a német krémest. Szerintem a lányom sovány, ehetne kicsit többet!” – mondja nevetve az édesanya, de Nóri jól érzi magát a bő­r­ében. Egy évvel ezelőtt életmódot váltott, csak napi kétszer eszik, ebédet és vacsorát. Kerüli a szénhidrátot, a cukros édességet, és átállt a növényi tejre.

„Persze, amikor hazamegyek, nincsenek szabályok, és minden olyat eszem, amit anyukám főz. Mici és Venci is szeretik a nagymama főztjét.”

Ahogy az unokákra terelődik a szó, Marcsi szóba hozza, hogy hiányérzete van.

„Jó lenne, ha az unokák felnevelésében támasz lehetnék, szívesen töltenék több időt velük. Annak idején, az én édesanyám nagy segítség volt nekem, vigyázott és foglalkozott Nórival és Árpival, én is szeretnék a nagymamaságban jobban kiteljesedni. De a köztünk lévő fizikai távolság a hétköznapokban nehezen áthidalható. Nóri számára a család összetartása nagyon fontos, még akkor is, ha manapság kevesebb ideje jut Mórahalomra jönni. Az igazán fontos pillanatokban azonban mindig ott vagyunk egymásnak.”

Marcsi azt mondja, élete legkedvesebb emlékeit is a gyerekeitől kapta.

„Az értékes tárgyak helyett többre tartom az együtt töltött időt, a közös élményeket. A pár napos családi utazásokat mindig nagyon várom. Legutóbb Dubajban voltunk a gyerekeinkkel.”

Nóra nem titkolja, ő is azt szeretné, ha többször találkozhatna a szeretteivel.

„Titkos vágyam, hogy a szüleimet a közelemben tudjam. Anyukám óriási segítség lenne a gyerekek körül, sokkal több türelme van például Micivel tanulni, mint nekem. Ráadásul édesanyám pedagógus, tudom, hogy neki is sokat jelentene, ha olykor ő korrepetálhatná őket. De anyukámnak most még más feladata is van. A 87 éves nagymamám idős napjait szeretné boldoggá tenni. A szüleim és az anyai nagymamám egy háztartásban élnek, az édesanyám pedig kötelességének érzi, hogy gondoskodjon a Mórahalomhoz ezer szállal kötődő anyukájáról, Erzsikéről, és ez így van rendjén.”

Három generáció együtt. Nóra az anyukájával és a nagymamájával

Marcsi a tévében lesi Nórit

Ha anya és lánya személyesen nem is találkoznak túl gyakran, Marcsi csaknem mindennap látja gyermekét a TV2-n. Nóra jelenleg a Séfek séfe műsort vezeti, később az Ázsia Expessz­ben, majd a Dancing with the Stars zsűrijében lesz látható.

„Az év hátralévő részét esténként a tévé előtt töltöm. Vasalás vagy szobabiciklizés közben mindig megnézem a lányomat, kíváncsi vagyok a munkájára. A Séfek séfe műsorból receptötleteket merítek, a kalandokban bővelkedő Ázsiát végigizgulom, a csodálatos táncos műsor pedig arra az időszakra emlékeztet, amikor Nórit kislányként hoztuk-vittük a versenyekre. Nagyon tehetségesen táncolt, én pedig a mai napig szeretem nézni a szépen felöltözött párokat a parketten. Régebben gyakran jöttünk az élő tévéfelvételekre is. Kifejezetten szerettem a kulisszák mögött figyelni az eseményeket. Jó volt látni, hogy milyen egy tévéstúdió belülről, és Nóra kollégái is mindig szeretettel fogadtak.”

Nórinak és Marcsinak majdnem azonos a ruhamérete. Az is gyakran előfordul, hogy az édesanya a lánya megunt ruháit hordja.

„Amikor Nóri selejtezést tart a gardróbjában, nekem szól először. Kiválogatom azokat a darabokat, amik a koromnak megfelelőek. 66 éves vagyok, de az ízléses szetteket nagyon szeretem. Van egy szép tűzpiros ruha, amit Nóri az Ázsia ­Expressz első évadában viselt, most ez az egyik kedvencem” –árulja el Marcsi, aki mindig odafigyel a megjelenésére, nem csak a címlapfotózásunk miatt dekoratív.

„Egyértelműen anyukám a mintám, ha a nőiességről van szó. Mások is mindig megdicsérték, hogy milyen csinosan öltözködik. Élénken él bennem, ahogy reggelente áll a fürdőszobában és sminkel, mindig odafigyelt magára” – teszi hozzá Nóra, aki kislánykora óta csodálja anyukája kifinomult ízlését.

Fotó: Nánási Pál, privát

Smink: Kis Réka • haj: Lakatos László • stylist: Bendes Bianka • ruha: C&A, Mohito, Reserved, Van Graaf

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete