Címlapsztori Sztárok

Megtörte és megerősítette a Farm VIP Balogh Edinát: „Életemben először aludtam külön a gyerekeimtől”

A Barátok közt egykori sztárja már az első éjszaka után el akart jönni a farmról, mert úgy érezte, nem bírja ki a gyerekei, Noel és Lilien hiányát. Az édesanya végül mégiscsak maradt, és nem is teljesít rosszul a vidéki élet szépségeit bemutató realityben.

A városi élethez szokott Edinának sok mindent meg kellett tanulnia a TV2-n látható Farm VIP műsorban.

„Az egyik legnagyobb félelmem a tábor közepén álló pottyantós vécé volt. Pár napba beletelt, mire hozzászoktam a használatához” – meséli nevetve Balogh Edina, aki a mostoha körülményeken viszonylag hamar túltette magát.

„Óriás darazsak és legyek lepték el a szállásunkat, egy patkánycsalád is a hálóhelyünk környékén szaladgált rendszeresen. De szinte idő sem volt felfogni ezeket a dolgokat, mert olyan intenzíven teltek a napok, rengeteg feladatot kaptunk. Lelkileg és fizikailag is megerőltető volt a verseny. Nagyon sokat tanultam önmagamról, a határaimról.”

Noel és Lilien nagyon várták haza az édesanyjukat

Hiányzott Noel és Lilien mosolya

A kétgyermekes édesanya most először volt hosszabb ideig távol a gyerekeitől. Telefonon sem tudott beszélni velük, hiszen a játékszabály szerint a versenyzők nem érintkezhetnek a külvilággal, a családtagjaikkal. A piros csapatban versenyző Edina könnyen szerzett új barátokat a helyszínen, de az első éjszaka élménye örökre bevésődött az emlékezetébe.

Az első nap úgy ébredtem fel, hogy ki akarok esni a versenyből, és minél előbb hazamenni a gyerekeimhez. Hiányzott az ölelésük, a mosolyuk. Amióta Noel és Lilien megszületett, én elsősorban anyuka vagyok, a családi boldogság a legfontosabb számomra. De nem sok időm volt nyaldosni a lelki sebeimet, a könnyeimet felitatni, mert egyik feladat jött a másik után, éjszakánként teljesen kimerülve estem be az ágyba.”

Új barátokra tett szert a Farm VIP című műsorban

Új életet kezdett egy új házban

A nyáron forgatott Farm VIP hetekre szólította el Edinát a családi életéből. „Mielőtt belekezdtem a műsorba, a gyerekek édesapjával, Krisztiánnal felkészítettük Noelt (10) és Lilient (6), hogy jó helyen leszek, ne aggódjanak értem. Az édesapjuk és a nagymamájuk vigyázott rájuk, és az én édesapám is gyakran átment hozzájuk a munkája elvégzése után. Az egész család nagyon rugalmas és segítőkész volt, próbálták enyhíteni a hiányomat.”

Edina jelenleg válófélben van a gyerekei apjától, a zeneszerző Som Krisztiántól. „Igyekszünk kulturált módon lezárni a házasságunkat. A gyerekek felügyeleti jogán közösen osztozunk. Noellel és Liliennel mi már ki is költöztünk a szentendrei házból, megtaláltuk az új otthonunkat, de persze az édesapjuknál is gyakran alszanak. Lilien ősszel kezdte az első osztályt, Noel pedig már negyedikes. Az új otthonunk kiválasztásánál szempont volt, hogy a gyerekeket ne szakítsuk ki a közegükből, a barátaiktól se kerüljenek távol, ezért Szentendrén maradtunk, csak a város egy másik részében.”

Nem fél az idei karácsonytól

Edina kifejezetten szereti az adventi időszakot. Most is nagyon készül az ünnepre. „Évek óta hagyomány, hogy a barátainkkal közösen összejövünk adventkor, mézeskalácsot sütünk a gyerekek segítségével. Szeretem az otthonunkat is kicsinosítani. Saját készítésű díszeket is akasztok fel a műfenyőre. Tudatosan nem veszek igazi fenyőfát, sajnálom tönkretenni a természetet. A dekorálásban egyébként az anyukám volt számomra a példa. Ő imádta a karácsony hangulatát. Minden csillogott nálunk, még a teraszkorláton is fényfüzérek lógtak. Olyan volt a ház és a kert, mint egy amerikai karácsonyi álom. Sajnos anyukám már három éve nincs velünk, a mai napig nagyon hiányzik” – mondja Edina.

A színésznő tartalmas téli ünnepre készül. A saját gyerekeivel és a testvérei családjával tölti a szentestét. „Nem félek az idei karácsonytól. Egyedül is igyekszem megteremteni az ünnep hangulatát. De persze Noel és Lilien az apukájukkal is találkozik, a karácsony egyik napját biztos közösen töltjük. Mint mondtam, Krisztiánnal szépen akarjuk lezárni a házasságunkat. Egy jó baráti kapcsolat többet ér, mint egy rossz házasság.”

A futás gyógyír mindenre

Amíg a gyerekek iskolában vannak, Edina az otthonukhoz közeli erdőben fut. „Naponta legalább egy órát terepfutással töltök, már maratoni versenyeken is részt vettem. Ez a sport kitartásra tanít, és teljesen kitisztul tőle az elmém” – árulja el a sorozatsztár.

Fotó: Schumy Csaba, Tv2, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete