Címlapsztori Sztár

Így él új feleségével Vitray Tamás: „Én költöztem Évához, és hoztam magammal a holmimat”

A 92 éves legenda és Éva februárban kelt egybe. Először beszéltek a közös életükről.

Körbenézek: a falakon festmények, grafikák. Egyik-másik Vitray korábbi lakásából ismerős. Tavaly ősszel láttam ezeket, amikor nála jártam egy lépcsőházzal arrébb. „Én költöztem Évához, és hoztam magammal a holmimat” – mondja Vitray. A tévés a ház előtti parkolóban találkozott a mosolygós hölggyel, és ott elegyedtek szóba. A többit már megírták az újságok. Az elmúlt hónapok médiaszenzációja volt, hogy a műsorvezető feleségül vette a nála 36 évvel fiatalabb „szomszédasszonyát”. Éva boldog, nem kell már erős nőnek lennie, aki éjszakánként sofőrszolgálatot vállalt, hogy eltartsa háromtagú családját. Férje mellett szeretetben és biztonságban van.

A zenei ízlésük azonos

A Tanár úr hamarosan dédnagypapa lesz. Éva huszonéves gyerekei már felnőttek, elköltöztek édesanyjuktól. A házaspár 64 négyzetméteres lakásban lakik.

„Az életünk hétköznapi – meséli Évi. – Tamás hajnalban kel, én egy óra múlva követem és a reggelink mindig közös. A délelőtti óráim a háztartással telnek. Szeretek főzni, a férjem azt mondja, érdemes. Esténként elég sokáig fent vagyunk: a tévé vagy valami színházi előadás tart ébren bennünket, vagy éppen zenét hallgatunk, mert hál’ istennek a zenei ízlésünk azonos. Különös érzés fog el, amikor a férjem a tévés emlékeiről beszél. Annak idején, rajongója voltam a műsorainak, képzelhetik, hogy reagáltam volna, ha akkor valaki azt mondja nekem: na, ez A Vitray lesz a férjed!” A csinos asszony nem titkolja, szoknia kell, hogy a neves műsorvezető felesége. Éva jókedvében belecsíp a karomba, és azt mondja: „Képzeld, Vitray Tamás a férjem!” Ezen jót derülünk. „Nem szégyellem az örömömet. Néha megköszönöm magamban, hogy a sorsom így alakult. Annál is inkább, hiszen nem rajtam múlott” – véli Éva.

A falon lévő grafikákat vitte magával az új otthonába

Könnyű Tamással élni

A sorsszerűségben Vitray Tamás is hisz. „Egy éve bármibe fogadtam volna, hogy nem nősülök. Biztos voltam benne, hogy a harmadik válásom után nekem egyedül a legjobb” – mondja Vitray.

A házasság azonban megköttetett. „Én erre azt mondtam, hogy Tamás garantáljon nekem 3650 együtt megért napot!” – árulja el Éva. Ez tíz évet jelent! Elnézve őket, egyáltalán nem valószínűtlen feltétel ez. A 92 éves műsorvezető a korát meghazudtolóan friss, szellemileg és fizikálisan is remek formában van. A korai reggeleket futó- és tornapadon tölti.

„Könnyű Tamással együtt élni. Ha valamit másként szeretne, mint ahogy én gondolom, van rá szókészlete, hogy kedvesen megmondja. A humor is jellemző a kapcsolatunkra. Életemben nem nevettem annyit, mint amióta együtt vagyunk. Szerintem, Tamás színésznek is jó lett volna. Ezt azért kikéri magának: jó volt nekem televíziósként is, mondja ilyenkor.” Mint megtudom, Éva gyerekei is kedvelik a férjét.

„Azóta kétszer annyit jönnek, mint addig, és a nagyfiam így búcsúzik: Viszlát, ősök!” – osztja meg velünk boldogan Évi. Vitray pedig megerősíti, hogy a sorsunk elől nem menekülhetünk.

Fotó: Bognár Bogi, Korponai Tamás

Smink és haj: Szabó Lilla • Stylist: Bendes Bianka • Ruha: Claire’s, Van Graaf