Címlapsztori Sztár

Nincs féltékenység Rácz Jenő és felesége, Dóri között: „Mellettem Jenő még soha nem bámult meg egy másik nőt”

Dóri felnéz a férje tehetségére és szorgalmára, a sztárséf, Rácz Jenő pedig imádja felesége minden porcikáját, kedves mosolyát. A harmadik házassági évfordulójuk július végén lesz. Náluk boldogabb pár nincs a hazai sztárvilágban!

Mindegy, hogy otthon a fürdőkádban vagy medencében, tóban, tengerben, csak lubickolhasson. Nem, nem Rácz Jenőről van szó, habár az állítás rá is igaz, hanem kislányáról, Kamilláról. A nyár a Rácz családnak hagyományosan a vízről, a vízparti örömökről szól.

„Kamilla áprilisban múlt kétéves, és már egyedül is tud úszni, úszógumival. Nincs bájosabb látvány, mint amikor a lányunk a víz alatt mozgatja a lábacskáit és úszik” – mondja büszkén az édesanya, Rácz-Gyuricza Dóra. Igaz, gyorsan hozzáteszi, hogy amikor apa és lánya bemennek a vízbe, legyen az medence vagy tenger, akkor is rajtuk tartja a szemét. Egy hajdani, kis híján rosszul végződő vizes kaland miatt van ez így.

„A családom generációk óta Brazíliában él, én is ott születtem, Sao Paulóban. A nagymamánk kertjében volt medence, de olykor a szüleink levittek minket az óceánpartra is. Egy alkalommal, egy rokongyerekkel úsztam, és a sodrás olyan erős volt, hogy fél kilométerrel arrébb találtuk magunkat. Akkoriban abban a nagyvárosban sok gyerek tűnt el a gyerekkereskedelem miatt. Míg anyuék a parton idegeskedtek és kerestek, mi küzdöttünk, hogy visszaevickéljünk hozzájuk. Soha annyira nem ijesztettem meg a szüleimet, mint akkor” – meséli Dóri.

„Nem vagyunk féltékenyek egymásra”

De vajon van-e most mitől tartania a strandon? „Nincs önbizalom problémám. Mellettem Jenő még soha nem bámult meg egy másik nőt, legalábbis nem feltűnően. De minek is nézzen mást, amikor ott vagyok én?” – nevet a csinos feleség.

„Viccet félretéve, egyikünk sem féltékeny a másikra, ezért azt mondom, nyugodtan nézzen. Sőt, ha látok egy vonzó nőt, én hívom rá fel a figyelmét. Ez olyan női dolog. Vizslatjuk egymást, és elismerjük a másik csajt, vagy épp megkritizáljuk. Nincs nő, aki ne csinálná ezt. Közben meg tudjuk, szülés után, – én például 22 kiló plusszal szültem – és persze az idő múlásával már máshogy nézünk ki, pláne fürdőruhában” – magyarázza Dóri. Hozzáteszi: az ismertség velejárója, hogy sokan megnézik őket, sőt, idegenek is odalépnek hozzájuk beszélgetni. „Így az is könnyen előfordul, hogy egy másik anyukával a gyereknevelésről cserélünk véleményt.”

Egy újabb álma vált valóra

Mostanában a Rácz család a Buda északi hátárán lévő Lupa Beach nevű strandon fürdőzik, és dolgozik. Jenő ugyanis itt nyitotta meg Portofino Beach Club by RJ nevű strandklubját, ahol nem csak jó zene szól, hanem a koktélok mellett meg lehet kóstolni a séf által kreált strandételeket.

„A cél az volt, hogy aki nem akar fine dining fogásokért étterembe menni, itt a strandon is magas minőségű fogásokat találjon” – magyarázza Dóri, s azt is, hogy férje a vendégei számára újra alkotta többek közt a hamburgert, a fish and chipset meg a spagetti bolognese-t, és természetesen le is teszteltette, többek közt a feleségével is. Persze, Jenő nem mindig áll a pult mögött, de a munkatársai úgy készítik ott az ételeket, ahogyan azt ő tanította.

„Ezzel a férjem egy újabb álma vált valóra, jöhet a következő. Szavak nincsenek arra, mennyire büszke vagyok rá, főleg azért, mert a munkaszervezéssel megoldotta, hogy az új vállalkozás ne menjen a családi életünk rovására, egy perccel sem töltött kevesebb időt velünk. Jó érzés, hogy Jenő ilyen fiatalon a szorgalmának, tehetségének köszönhetően sikeres, s öröm látni, hogy boldog férj és apa. Szerintem ő egy példakép is generációja szemében” – mondja Dóri.

Spanyolországba szöktek

Dóri és Jenő nemrég először utaztak kislányuk nélkül távolra, repülőn. Spanyolországba tettek egy gasztrotúrát.

„Furcsa volt babakocsi és tucatnyi pelenka nélkül sétálgatni, de jobban kellett nekünk ez, mint azt gondoltuk volna. Csupa olyan dolgot sűrítettünk be, amiket egy kétévessel nem tudtunk egy ideje. De őszintén, minden beszélgetésünkben benne volt Kamilla is, a repülőn pedig végig a képeit nézegettük. A szülői szeretet már csak ilyen” – mondta Dóra.

Fotó: Schumy Csaba