Címlapsztori Sztár

Az örökség körüli marakodásról vallott Tahi Tóth László öccse, Gábor: „Elkeserítő, ez a történet”

Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia 25 évig élt házasságban, de a színészóriás lakásában. A férj halála után a feleség végrendelkezett a színész testvéreinek javára, ám hibásan adott meg adatokat, a zongorista asszony rokonai pedig nem akarnak még tárgyalni sem az osztozkodásról.

Tahi Tóth László és Kérészy Szilvia szeretett volna közös gyereket, de ez az álmuk nem valósult meg.

„25 évet éltek együtt. Laci halála vetett véget ennek a csodálatos házasságnak. A bátyám az agyműtét után átmenetileg felépült, visszatért a színpadra, a közönség és a kollégák is nagy örömmel fogadták, de néhány hónap múlva ismét rosszul lett. Az orvosok 2017 decemberében közölték, hogy nem tudnak segíteni. Laci onnantól fogva visszavonult. A felesége volt mellette, ő ápolta és gondoskodott róla. Laci nem akarta, hogy elesettnek, gyengének lássuk, ezért már nem fogadott látogatókat. A lesújtó diagnózis után két hónappal hunyt el” – idézi fel Gábor. A színész özvegye nem találta a helyét imádott férje nélkül.

„Tartottuk a kapcsolatot Szilvivel, de soha többé nem láttuk igazán boldognak, belebetegedett a férje elvesztésébe. Laci után napra pontosan öt évvel halt meg, 2023. február 22-én.”

„Elkeserítő, ez a történet”

Tahi Tóth László és a testvére, Gábor

Tahi Tóth Gábor azt mondja, szerették és tisztelték Kárászy Szilviát és a családját, ezért nem érti, hogy a művésznő rokonai miért nem hajlandók az örökség körüli kompromisszumra.

„A bátyám halála után a feleségére szállt a lakása, amit Szilvia szóban többször nekünk ígért, hiszen ő is úgy gondolta, hogy az minket illet meg. A halála előtt pár hónappal végrendelkezett, de az értékes ingatlan helyett tévesen a garázs helyrajzi számát adta meg a végrendeletében. Felvettük a kapcsolatot Szilvia örököseivel, de nem akarnak tudomást venni arról, hogy az a bátyám lakása volt. Próbáltunk kölcsönös engedményekkel járó megegyezésre jutni, de nem hajlanak rá, ezért a hagyatéki tárgyalás után valószínűleg bírósági per lesz, mert Szilvia többször elmondta nekünk, hogy Laci bátyám lakását a Tahi Tóth-örökösökre szeretné hagyni, tehát ez volt a végakarata. Elkeserítő, hogy idáig jutottunk” – mondja Gábor, aki méltatlannak érzi a családi vitát, hiszen a Kárászy-örökösök sem gondolhatják komolyan, hogy a több nagy értékű ingatlanhagyatékból a Tahi Tóth család csak egy garázsra jogosult.

Fotó: Toroczkay Csaba, privát