Címlapsztori Sztár

Hétvégi apuka Lakatos László, Az Árulók sztárja: „A fiamért tűzbe teszem a kezemet”

A Dumaszínház humoristája is szerepelt az év legjobban várt tévéműsorában. Az ódon kastélyban forgatott taktikai reality után a kétes hírű Józsefvárosban találkoztunk Lacival, ahol szinte mindenki jó barátként üdvözli őt.

A nyolcadik kerület szívében, a Práter utcában van a találkozónk. „Ez a városrész nem olyan veszélyes, mint amilyennek tartják. Csupa jószívű, segítőkész ember él a környéken. Én is itt nőttem fel, és a mai napig itt élnek a szüleim, az öcsémnek is itt van fodrászboltja. Az ott” – mutatja az üzletet az utca túloldalán.

„Ferikére nagyon büszke vagyok. Önerőből lett saját szalonja, a mestervizsgát is letette, mindig képzi magát, a legjobb borbély akar lenni a városban. Senki nem hiszi el, hogy testvérek vagyunk, mert külsőleg nem hasonlítunk egymásra. Ő a jóképű, én pedig az a fickó, aki 32 évesen rosszul néz ki” – mondja nevetve Laci.

Taxisofőrként is dolgozott

A nagydarab férfit a barátai a józsefvárosi Herkulesnek nevezik. Nincs mit szépíteni, szereti a pocakját, nagy étvágyú.

„Édesanyám, akit én csak Andinak hívok, jól főz, és a párom, Csilla is. Gyakorlatilag minden jöhet, amiben hús, tejföl és nokedli van. És az édességet is nagyon szeretem” – ezt már egy török kebabosnál árulja el, miközben a bőséges ebédjére készül. A testmozgást egyelőre hanyagolja, sportból a sakkot és az online lövöldözős játékokat kedveli, de egyre kevesebb ideje jut szórakozásra, mert jelenleg országos turnén van A szent család című önálló estjével. Laci nyolc éve áll színpadon, korábban taxisofőr volt.

Laci még mindig Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban hatása alatt áll

„Kezdetben párhuzamosan csináltam a taxizást és a stand upot. Vicces videókat töltöttem fel az internetre és egy humorista tehetségkutatón is részt vettem. Egyre többen kezdtek követni a Facebookon, ami nagyon inspirált, bár sokáig kételkedtem, hogy abból meg lehet élni, ha kiállok a színpadra és vicces dolgokat mesélek. Szerencsére nekem sikerült. A családunkban most már csak édesapám taxizik.”

Lacinak Hadházi László és Verebes István a kedvence. Utóbbival személyesen is találkozott, amire nagyon büszke. Mutatja a telefonjában lévő közös fotójukat, és közben meséli a történetet. „Gyerek voltam, amikor a Heti Hetes ment a tévében. Édesapám kevés dolgon tudott jóízűen nevetni, de Verebesen igen. Ez valahogy megmaradt bennem, és példaképem lett a legendás színész-rendező. Idén találkoztam vele az egyik előadása után a Karinthy Színházban. Nem csalódtam, nagyon laza és jó fej volt.”

Nagy bánata, hogy hétvégi apuka

László elsőre talán félelmetesnek tűnik, de vajból van a szíve. Egy szerethető mackó. Bárki odajön hozzá, szeretettel fogadja, minden kedves szóért, gratulációért hálás. A családjáért pedig tűzbe tenné a kezét. A 10 éves kisfia, Lacika a szeme fénye.

„Egyéves volt, amikor az édesanyjával szakítottunk. Most, hogy a fiamnak ismét elkezdődött az iskola, hétvégi apuka vagyok, de igyekszünk tartalmasan tölteni a közös időt. Lacikát is érdekli a filmezés és a humor. Néhány vicces videómban ő is szerepel, szívesen csinálja.” A humorista nem egyedülálló ember.

„Életem asszonyát, Csillát a neten vadásztam le. Megláttam egy közösségi oldalon, és eldöntöttem, nekem ez a nő kell. Nem adta könnyen magát, évekig írogattam neki. Nagyon értékelem a szerelmét, boldog vagyok, hogy jegyben járunk. Egyébként Csilla is hozott egy gyereket a kapcsolatunkba. A nevelt fiamat, Ákost is szeretem. Remélem, ő is engem.”

Lacika is szerepel az édesapja humoros videóiban

Nem hozott szégyent a családjára

Laci még mindig Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban hatása alatt áll, élete egyik legkülönlegesebb élményének tartja. Az RTL-en látható műsornak köszönhetően még többen felismerik az utcán, mint eddig. Bár humoristaként már nevet szerzett, a taktikai műsor lendített a népszerűségén. A Práter utcai sétánk közben odajönnek hozzá, és a közös selfizés sem marad el. Mindenkinek muszáj kicsit mesélnie a forgatásról.

„Nagyon örülök, hogy engem is meghívtak a pszichológiai rea­litybe. Jó kis önismereti tréning volt, és még barátokra is szert tettem, Vályi Istvánnal és Molnár Áronnal cimborák lettünk” – árulja el Laci, aki azt mondja, a  műsor után is bele tud nézni a tükörbe.

„Nem hoztam szégyent a családomra. Úgy játszottam, hogy az értékrendem a helyén maradt. A szívemre hallgattam, és nem voltam számító stratéga. Ha taktikusabb vagyok, talán a döntőben is ott lehetnék, de mindegy, hogy meddig jutottam el, jól van ez így.”

Fotó: RTL, privát