A Lidl üzletlánc sürgős intézkedést hozott: két népszerű nassolnivalót azonnal kivonnak a forgalomból. Az Alpenfest márkájú csokoládéval bevont sósperecek egészségügyi kockázatot jelenthetnek, ezért a vásárlókat arra kérik, hogy ne fogyasszák el a termékeket – írta a kiskegyed.hu.
A Felföldi Édességgyártó Kft. által gyártott és a Lidl által forgalmazott termékek visszahívása kiemelt jelentőségű, mivel az érintett sósperecek fogyasztása veszélyeztetheti az egészséget. A 140 grammos kiszerelésű, tej- és fekete csokoládéval bevont sós snackek szavatossági ideje 2025. február 28., így a vásárlóknak érdemes ellenőrizniük a birtokukban lévő termékeket.
Ez is érdekelhet: Megütheted a bokádat: utólag is megbüntet a Lidl, ha tévedtél az önkiszolgáló kasszánál

Hogyan kaphatom vissza a termék árát?
A Lidl minden vásárlójának lehetősége van arra, hogy a problémás terméket bármelyik áruházukba visszavigye, ahol a vételár visszafizetésére kerül sor, még akkor is, ha a nyugta már nincs meg. Az üzletlánc ezzel is biztosítani kívánja az ügyfelek biztonságát és elégedettségét.
Mit kell tennem, ha megvettem a terméket?
Ellenőrizni kell otthon a Lidl-ben vásárolt Alpenfest csokoládéval bevont sóspereceket, és amennyiben azok a 2025. február 28-i szavatossági idővel rendelkeznek, ne fogyassza el őket. Vigye vissza a terméket bármelyik Lidl üzletbe, ahol a vásárlás összegét probléma nélkül megtérítik Önnek.
Milyen intézkedéseket tesz a Lidl?
A Lidl üzletlánc az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében azonnali hatállyal kivonta a forgalomból az érintett termékeket, és tájékoztatást adott a vásárlóknak a visszahívásról és a visszatérítés lehetőségéről. Az ügyfélbiztonság érdekében folyamatosan ellenőrzik a termékeket és szükség esetén további intézkedéseket hoznak.
Ha nassolni vágysz, edd inkább ezt: Dubai csoki otthon – alaprecept
dubai csoki recept otthon házilagOtthon is elkészíthető a dubai csoki
Az interneten terjedő leírások között vannak kisebb eltérések, de az alap nagyjából ugyanaz. 10 dkg kész kadayif tésztát – amelyet török élelmiszerboltokban és egyes nagyobb szupermarketekben vásárolhatunk meg – éles késsel felaprítunk, és kevés vajon aranybarnára sütünk. A külső burokhoz a tej- vagy étcsokoládét egy kevés olajjal elkeverve mikróban vagy vízfürdőben megolvasztjuk, és a felével vastagon kikenjük egy csokoládékészítő szilikonforma alját és oldalait. Betesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.
A pirított tésztát alaposan összekeverjük néhány evőkanál pisztáciakrémmel és egy teáskanál tahinivel, azaz szezámpasztával. Egy pici sóval is hangsúlyozhatjuk az ízeket. A megdermedt csokoládéra kenjük a krémet, a tetején elosztjuk a maradék csokit, és néhány órára újra a hűtőbe tesszük. Amikor megszilárdult, kivesszük a formából, és tálalhatjuk.
A szakértők szerint a titok a minőségi alapanyagokban és abban rejlik, hogy a töltelék krémes maradjon, miközben a csokinak van egy tartása, hogy védje a desszertet a sérüléstől. Olyan leírásokat is találhatunk, amelyekben a tésztát cérnametélttel helyettesítik, a pisztáciakrémet pedig géppel krémesre aprított pisztáciából, cukorból, sűrített tejből és egy kevés olívaolajból szintén otthon keverik ki.
Fotó: gettyimages, lidl