Ezotéria

Varázslatok vízzel: 4 mágikus gyakorlat, ami közelebb visz a céljainkhoz

Ha nyár, akkor vízpart: nemcsak a nyaralásra érvényes mindez, hanem a spirituális gyakorlatokra is. Az elemek közül ugyanis ez a legalkalmasabb arra, hogy segítségével valóra váltsuk a vágyainkat.

A víz teremtő erejét sokszor azzal magyarázzák, hogy a testünk 70 százalékban ebből az elemből áll. Mielőtt megszületnénk, az anyaméhben is körülvesz bennünket. A spirituális tanok szerint pedig képes közvetíteni a látható és a láthatatlan világ között.

1. Megtisztulás a nehéz helyzetektől

A víz a legősibb mítoszok, vallási rítusok főszereplője. A Bibliában Isten ajándéka, az örök élet szimbóluma, de az özönvíz idején pusztító erő is. A legtöbb vallásban tisztító közegként jelenik meg. Lemossa a bűnöket, segíti a lelki újjászületést. Ezzel az erővel magunk is élhetünk.

Ha nehéz helyzetben vagyunk vagy lelki megtisztulásra vágyunk, a következő gyakorlatot végezzük el egy héten keresztül mindennap, lehetőleg ugyanabban az időben.

• Keressünk a lakásunkban egy csendes helyet, ahova pár percre elvonulhatunk. Helyezkedjünk el kényelmesen.
• Képzeljük el, hogy egy hűs tóban vagyunk.
• Lélegezzünk mélyet, és tartsuk bent a levegőt hét számolásig.
• Újabb hét számolásra lassan lélegezzünk ki.
• Hétszer ismételjük meg az egész sorozatot. A hetes szám ugyanis a számmisztikában az isteni igazság jelképe. Energiájának hatására a gondolataink, szavaink valóra válhatnak.

2. Meditáció a parton

Közismert megfigyelés, hogy a kék vízfelület közelsége megnyugtatja a lelket. A parton töltött perceket a célunk elérését segítő meditációra is felhasználhatjuk.

• Üljünk le a part egy nyugalmas, ám teljesen biztonságos részére, minél közelebb a vízhez. Otthon egy tál vizet tegyünk magunk elé.
• Fókuszáljunk a vízre, nézzük egyfolytában a felületét, majd hajoljunk fölé és fújjunk rá. Figyeljük meg, ahogy mozgásba lendül, és apró hullámokat vet.
• Lelki szemeinkkel lássuk magunk előtt mindazt, amit szeretnénk elérni. Halkan mondjuk is ki, így küldjük ki az univerzumba a kívánságunkat.
• Mártsuk bele az ujjunkat a vízbe, és érintsük meg a szemhéjunkat és a szánkat. Ez rendkívüli energiát ad ahhoz, hogy bevonzzuk mindazt, amit láttunk és kimondtunk.

3. Úszó szirmokkal az álmokért

A növő Hold idején, sötétedés után esedékes rituáléhoz egy kisebb tálka vízre, papírra, 3 darab fehér gyertyára és rózsasziromra lesz szükség. Írjuk fel a papírra, amit szeretnénk. Szerelem esetén vörös rózsa, míg bármilyen más kívánságnál fehér rózsa 5 darab szirmát dobjuk a vízbe. Gyújtsuk meg a papírlapot, és közben lássuk magunk előtt a vágyott célt. Az elégett papírt dobjuk a vízbe. A szertartást mindig új vízzel és új szirmokkal öt napon keresztül végezzük.

4. Holdenergiás csodavíz

Otthon is készíthetünk pozitív energiával feltöltött vizet, amely a csuklónk belső felére téve támogat minket. Ha egy faágacskával szétszórjuk a lakásban, a bennünket körülvevő térből is elűzhetjük a negativitást. Ehhez a Hold segítségére is szükségünk lesz.

A Hold és a víz kapcsolatára építő varázslatot egyedül és teliholdnál végezzük a szabadban vagy az ablaknál, ahonnan rálátunk a fényes égboltra. Hőálló üvegedényt, kancsót válasszunk, a fém edényt kerüljük. Mosogassuk el alaposan, majd sterilizálás végett forró vízzel is öblítsük át, és töröljük meg vászonruhával.
Lélegezzünk mélyeket, lazuljunk el, és koncentráljunk a Holdra, közben pedig emeljük fel a karunkat. Öntsünk vizet az edénybe, és adjunk hozzá egy kevés rózsavizet is. Fogjuk meg az edényt két kézzel, tartsuk a telihold felé, és mondjuk:

„Felszentelem ezt a vizet, hogy áldott legyen.”

Egy csipet tengeri sót is tartsunk a telihold felé, majd szórjuk bele a vízbe. Keverjük az óramutató járásával megegyező irányban. Az energizált vizet öntsük dugóval lezárható üvegbe.

Ki hogyan támogatja a víz jegyűeket?

Az asztrológia vizes jegyei a Rák, a Skorpió és a Halak. Fokozott érzékenységükről ismertek, sebezhetőségük ellenére azonban képesek elérni, amit szeretnének.

Sokszor élnek kapcsolatban tűz jegyűek­kel – Kos, Oroszlán, Nyilas. Az ilyen viszonyokban legtöbbször a tűz jegyű társ alkalmazkodik a víz jegyűhöz, hiszen a víz kioltja a tüzet.

A víz jegyűeknek a föld jegyűekkel – Bika, Szűz és Bak – való viszonya rendkívül gyümölcsöző. A víz megfontolt ereje szimbolikusan kimossa földet, és lassan, de egyre simábbá csiszolja a követ.

A víz elemet segíti a levegő, így a vizes és a levegős jegyű – azaz az Ikrek, Mérleg vagy Vízöntő – kapcsolata fantasztikus. A levegős jegyű partner önként áll a víz jegyű elképzelései mellé.

Fotó: adobestock