Ezotéria

Könnyen kezelhető a Bika, a Bak eminens: a gyerekek horoszkópja segíthet a suliban

Hogyan tehetjük könnyebbé az iskolában töltött időt Ikrek, Oroszlán vagy éppen Vízöntő jegyű gyerekünknek?

Kos (03. 21.-04. 22.)

A szeptember számára egy új kaland kezdete, ám amikor ráébred, hogy bizony az iskola sok kötelezettséggel jár, és 45 percet egy helyben kell ülni, már alább hagy a lelkesedése. Óriási benne a versenyszellem, ezzel lehet őt igazán motiválni. Szeret az osztályban hangadó lenni, ezért időnként összetűzésbe kerülhet a vaskalapos tanárokkal.

Hogyan lesz könnyebb az iskola?: Már az első napokban válasszunk neki olyan különórát, sportot, ami tetszik. Ezáltal érzi, hogy fontos a véleménye, és könnyebben vág bele a „nemszeretem” tárgyak tanulásába is.

Bika (04. 21.-05. 20.)

A Bika gyerekek könnyen kezelhetőek, ezért általában az iskolában szeretik őket a társaik és a tanárok is. Művészi beállítottságúak, a reál tárgyak nem állnak közel hozzá, viszont szívesen kézműveskedik és a zenét is szereti. Tegyük lehetővé, hogy minél több hangszert kipróbáljon és rátaláljon a kedvencére.

Hogyan lesz könnyebb az iskola?: Az otthoni tanulás előtt hagyjunk neki lehetőséget, hogy egy kevés időt magában töltsön. Számára ez a legjobb feltöltődés.

Ikrek (05. 21.-06. 21.)

Állandóan beszélne, amit a tanárok nem biztos, hogy jól fogadnak. A gondolatai csaponganak, és mivel gyakran igen éleseszű, könnyen unatkozhat az órákon, amit rosszalkodással vezethet le. Az Ikrek jegyű gyerekek számára jó választás lehet valamilyen alternatív iskola, ahol nem kell néma csendben végigülni az órákat.

Hogyan legyen könnyebb az iskola?: Fontos, hogy szakítsunk időt arra, hogy esténként elmesélhesse, mi történt az iskolában.

Rák (06. 22.-07. 22.)

Érzékeny, finomlelkű gyerekek, akik csak akkor érzik jól magukat az iskolában, ha szerető, megértő közeg veszi őket körül. Nincs ínyükre a versenyszellem, ők azok, akik szép csendben, nem az osztály központi figurájaként, de jól teljesítenek. Jók a matematikában, mivel képesek a logikus gondolkodásra, de igazán az irodalomórán érzik magukat elemükben.

Hogyan legyen könnyebb az iskola?: Mivel a nyári szünet után még nehezebben szakad el a családjától, a vakáció utolsó napjaiban a meg szokottnál is több törődést és figyelmet kapjon.

Oroszlán (07. 23.-08. 23.)

Igazi kis vezéregyéniségek, általában a többi gyerek felnéz rájuk és hallgatnak a szavukra. Azért is fontos számára, hogy jól tanuljon, mert lényeges, hogy elismerjék a tudását. Nyitottak, könnyen barátkoznak, ezért is szeretnek iskolába járni.

Hogyan legyen könnyebb az iskola?: Mivel imádja a nyarat, a napfényt, nehéz szívvel ül vissza az iskolapadba. Az indián nyár idején, hétvégenként vigyük strandra, vízpartra, hogy ne érezze úgy, kiszakították a számára kellemes közegből.

Szűz (08. 24.-09. 23.)

Fontos számára a rend és a rendszer, neki nem való az alternatív iskola, sokkal inkább az órarend, a szoros időbeosztás. Szereti a matematikát, a fizikát, minden olyan tantárgyat, amelyben felfedezhető a ráció, viszont komoly fejtörést okoz neki egy verselemzés.

Hogyan legyen könnyebb az iskola?: Kössük be együtt a könyveket, füzeteket, tegyünk rendet a tanszeres szekrényben és lepjük meg szép tollakkal, ceruzákkal.

Mérleg (09. 24.-10. 23.)

A művészeti tantárgyakban hamar kitűnik tehetségével társai közül. Szereti a rajzot, a technika órát és énekelni is. Kedvelik a társai, mivel mindenki búját-baját meghallgatja, és a tanárok is, hiszen nagyon bájos személyiség és született diplomata. Ha valamilyen tantárggyal meggyűlik a baja, könnyen elveszíti a lelkesedését, erre nagyon oda kell figyelni a szülőknek, és szükség esetén besegíteni.

Hogyan legyen könnyebb az iskola?: Mivel mindenben fontos számára a szépség, ügyeljünk, hogy tanszerei mutatósak legyenek. Válasszuk ki együtt a csomagolópapírt, a tolltartót.

Skorpió (10. 24.-11. 22.)

Kedveli a történelmet és az irodalmat, de mindenben a titokzatos sztorikat keresi. Nagyon erős személyiség, barátait védelmezi, akár a tanárokkal szemben is. Nagyon hamar kiismeri az embereket, szinte a velejükbe lát, és ezt ki is használhatja, ha meg akarja úszni a feleltetést, dolgozatírást.

Hogyan legyen könnyebb az iskola?: Segítsünk, hogy az őt érdeklő témákban kutathasson. Keresgéljünk együtt az interneten, vagy írassuk be a helyi gyermekkönyvtárba.

Nyilas (11. 23.-12. 21.)

Nagyon játékos gyerekek, akik jó eséllyel inkább a sportban és a közösségi életben fognak jeleskedni, mint a matematikában, bár rendkívül éles eszű diákok. Ha nem akarják vasmarokkal fogni, szabadon szárnyalhat, akár éltanulóvá is válhat. Gyakran ő lesz az osztály szószólója, hiszen fejlett az igazságérzete.

Hogyan legyen könnyebb az iskola?: Engedjük meg, hogy iskola után vagy hétvégén együtt tanulhasson, játszhasson az osztálytársaival.

Bak (12. 22.-01. 20.)

Ők lehetnek a tökéletes példák a „jó tanuló, jó sportoló” diákra. Mindenben a legjobbak akarnak lenni, és szinte felnőtteket meghazudtoló eltökéltséggel képesek a céljaik felé haladni. Ha azonban nem színjeles a bizonyítvány, kétségbeesnek, és ebből az állapotból nehéz őket kimozdítani.

Hogyan legyen könnyebb az iskola?: Segítsünk, hogy maga rendezze be a tanulósarkát, ahol minden az ő rendszere szerint szolgálja a tanulást.

Vízöntő (01. 21.-02. 19.)

Nagyon aktívak, legyen szó közös munkáról, vagy az iskolai tornaóráról. A hagyományos, poroszos iskolarendszerben nehezen találják a helyüket, mert úgy érzik, nem fontos a véleményük. Jó pedagógus mellett csodákra képesek, szárnyakat kapnak. Közel áll hozzájuk az informatika, a fizika, a kémia.

Hogyan lesz könnyebb az iskola?: Ha nem teszünk rá túlzott terheket. Lássuk be, mire képes, és dicsérjük sokat!

Halak (02. 20.-03. 20.)

Jólelkű gyerekek, akiket nagyon szeretnek az osztálytársaik. Fontos számára, hogy jó viszonyban legyen a többi diákkal és a tanárokkal is. Ha úgy érzi, kedvelik, nagyon jó eredményeket ér el. Közel állnak hozzá a humán tárgyak, szereti az irodalmat, leginkább a verseket.

Hogyan lesz könnyebb az iskola?: Ha odafigyelünk, hogy elvégezze a feladatait, és ne álmodozással töltse a délutánokat.

 

Fotó: pexels