Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemell-/csirkecombfilé
- 15 dkg csípős kolbász
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg cukkini
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 1 csipet sáfrány
- 30 dkg gömbölyű szemű rizs
- 2 dl száraz fehérbor
- 1,5 l hús- vagy zöldséglé
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj, só, frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Beletesszük a felkockázott csirkehúst, a kolbászt, körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és üvegesre pároljuk. Beletesszük a felkockázott paprikákat, a zöldborsót, a cukkinit, a felcsíkozott aszalt paradicsomot és a sáfrányt.
Felöntjük a borral, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a rizs felszívja a bort. Majd a húslével öntjük fel, beletesszük a zúzott fokhagymagerezdeket, és megsózzuk. Kevergetve főzzük, amíg a rizs megpuhul. Ha megpuhult, elkeverjük benne az aprított petrezselymet, és tálaljuk a paellát.
710 kcal, 89 g szénhidrát/adag