Hozzávalók:
- 20 dkg szárazbab
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 25 dkg füstölt hús
- 1 csokor zsálya
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 10 dkg árpagyöngy
- 15 dkg leveles spenót
A babot előző éjszaka beáztatjuk. A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst, a zsályaleveleket és 1 gerezd zúzott fokhagymát, enyhén átpirítjuk, majd beletesszük a leszűrt babot.
1 liter vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és majdnem teljesen puhára főzzük a babot. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és 15 percig vele együtt főzzük a levest. A megtisztított spenótot felcsíkozzuk, serpenyőben, kevés olívaolajon, 1 gerezd zúzott fokhagymával rövid idő alatt megfonnyasztjuk, majd a leveshez keverjük.
550 kcal, 54 g szénhidrát/adag