Medvehagymás túrógombóc
Hozzávalók:
• 50 dkg tehéntúró
• 10 dkg búzadara
• 3 egész tojás, só
• 1 kis csokor medvehagyma
• 20 dkg húsos, füstölt szalonna
• 15 dkg zsemlemorzsa
• étolaj, tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A túrót áttörjük, a sóval, a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát, a búzadarát, és legalább egy órán át állni hagyjuk.
2. Közben a szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. A zsemlemorzsát kevés olajban vagy a szalonna kisült zsírjában kevergetve aranybarnára sütjük.
3. Fazékban vizet forralunk, és megsózzuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és a forrásban lévő vízben kifőzzük őket. Leszűrjük, megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tejföllel és szalonnával kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta