Konyha

Pont olyan, ahogy a nagyi csinálná: Sütőben sült hagymás-tejfölös lángos – Recept

Ez csak egy alaprecept, amit bármivel fel lehet még dobni, például sonkával, gombával vagy éppen kolbásszal. Sok-sok kolbásszal...

Sütőben sült hagymás-tejfölös lángos

Hozzávalók 9 kockához:
• 50 dkg liszt
• 1 teáskanál só
• 1 zacskó instant élesztő
• 1 dl natúr joghurt
• kb. 2,5 dl langyos víz
• 3 dl tejföl
• 2-3 nagy fej vöröshagyma
• só, olívaolaj

1. A lisztet elkeverjük a sóval és az instant élesztővel. Hozzáadjuk a joghurtot, és apránként a langyos vizet. Ruganyosra dagasztjuk a kenyértésztát, és szobahőmérsékleten legalább 1,5 órán át kelesztjük.
2. A tésztát egy nagy tepsibe nyújtjuk, kb. 2 cm vastagra. Így hagyjuk kelni 20 percig, közben a sütőt 250 Celsius-fokra előmelegítjük.
3. A megkelt tésztát megkenjük a tejföllel, megsózzuk, megszórjuk a szeletekre vágott hagymával, meglocsoljuk egy-két evőkanál olíva­olajjal, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta