Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemell
• 1 fej vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejszín
• 25 dkg rövidcső tészta
• 2 db tojás
• 50 dkg cukkini
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál vegyes zöldfűszer-keverék (toscana, provence-i)
• olívaolaj
1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk 1 evőkanál zöldfűszerkeverékkel. Pár percig pirítjuk a csirkét, majd fél dl vizet öntünk alá. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk a mártást.
2. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és félretesszük.
3. A kihűlt csirkehúsos szaftban elkeverjük az egész tojásokat.
4. A cukkiniket megmossuk, felkarikázzuk.
5. Egy tűzálló tál alját kikenjük olívaolajjal. Rátesszük a tészta egyharmadát, a szaftos hús felét, egy sor cukkinit, újabb sor tésztát, a maradék húst, cukkinit, végül befedjük tésztával és a maradék cukkinivel. A tetejét gazdagon meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel, megsózzuk, és 230 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt összesütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta