Konyha

Recept: Grillezett csirke joghurtos uborkával

Könnyű ebéd vagy vacsora egy füllesztő nyári napra.

Hozzávalók:
• 80 dkg csirkemell
• 50 dkg kovászolni való uborka
• 3 gerezd fokhagyma
• 3 dl natúr joghurt
• 1 csokor kapor
• 1 kis csokor friss menta
• 4-5 evőkanál fehérborecet, olívaolaj
• 1 evőkanál szárított kakukkfű, oregánó
• 1 evőkanál reszelt citromhéj
• só, frissen őrölt bors

1. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. 1 dl olívaolajat elkeverünk a zöldfűszerekkel, a citromhéjjal, a gerezd zúzott fokhagymával. Megforgatjuk a csirkeszeleteket az olajban, és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Pácolás után faszenes grillen, kontakt grillen vagy tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül, nagy lángon ropogósra sütjük a hús­szeletek mindkét oldalát.
3.Az uborkákat megmossuk, a végüket levágjuk. Vékony karikákra szeleteljük, tálba tesszük. Enyhén besózzuk, elkeverjük az apróra vágott kaporral, mentával és az ecettel. Megborsozzuk. Így hagyjuk állni az uborkát, majd tálalás előtt hozzá­keverjük a natúr joghurtot.

Fotó: Vrábel Kriszta