Konyha

Kis adag nem létezik belőle: Gyors tejfölös csirkepörkölt paszternákos krumplipürével – Recept

A pörkölt a magyar konyha alapreceptje, ám sokszor túl hosszú ideig kell főzni, így nehezen állunk neki. Ez a recept viszont időt spórol és ráadásul szuper finom is.

Gyors tejfölös csirkepörkölt paszternákos krumplipürével

Hozzávalók 6 személyre:
• 60 dkg csirkemell- vagy combfilé
• 1 evőkanál őrölt piros paprika
• 50 dkg lecsópaprika
• 50 dkg paradicsom
• 2 dl paradicsompüré
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál őrölt majoranna
• 1 kávéskanál őrölt kömény
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olaj
• 1 dl tejföl
A körethez:
• 60 dkg burgonya
• 30 dkg paszternák
• 3-4 dkg vaj
• 2,5 dl tej

1. A megtisztított paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot darabokra vágjuk.
2. A finomra vágott vöröshagymát az olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, megfuttatjuk, majd rátesszük a kockázott csirkehúst, és körbepirítjuk.
3. Hozzátesszük az előkészített paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a majorannát és a köményt. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve, kb. 30 perc alatt készre főzzük a csirkepaprikást. Végül hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt.
4. A felkockázott paszternákot és burgonyát sós vízben teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, és villával mindkettőt összetörjük. Sóval ízesítjük, és fokozatosan felöntjük a tejjel.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete