Konyha

Cukormentes energiabomba reggelire: Kakaós-magos müzli – Recept

Kakaós-magos müzli

Hozzávalók 10 szelethez:
• 13 dkg gluténmentes zabpehely
• 2 dkg chiamag
• 10 dkg édes alma
• 7 dkg durvára vágott dió/mandula/pekándió
• 3 dkg cukrozatlan kakaópor
• őrölt fahéj
édesítőszer

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Az almát héjastól reszeljük le kis lyukú reszelőn, keverjük a zabpehelyhez, adjuk hozzá a kakaóport és a chiamagot.
2. Száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a finomra vágott dióféléket és a fahéjat. Ezeket is dolgozzuk a masszába. Édesítőszerrel enyhén édesítsük.
3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre formázzunk belőle 10 darab 1,5-2 cm magas téglalapot, és tegyük be a sütőbe sülni 12-15 percre. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni teljesen, és éles késsel szeleteljük fel.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete