Sütőben sült gnocchi hagymás-kolbászos raguval
Hozzávalók:
• 80 dkg kész gnocchi
• 20 dkg puha kolbász
(paprikás vagy fehér)
• 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
• 1 dl paradicsompüré
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 1-1 evőkanál szárított oregánó és bazsalikom
• 3-4 dkg félkemény sajt
• 1 db mozzarella
• 3-4 evőkanál olívaolaj
1. 2 evőkanál olívaolajon puhára dinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felaprított kolbászt, a zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát. A zsiradékon átpirítjuk a kolbászt is, majd felöntjük a darabolt paradicsommal és a paradicsompürével. Megsózzuk, megborsozzuk, és összeforraljuk.
2. A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük. Egy tűzálló tál alját megkenjük 2 evőkanál olajjal, és rászedjük a gnocchit – nem kell előfőzni! Ráöntjük az elkészült kolbászos ragut, és összekeverjük vele. Alufóliával lefedjük, majd az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
3. Levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt kemény sajttal és az apró darabokra tépkedett mozzarellával. A sütő hőfokát 250 Celsius-fokra emeljük, és a gnocchit 5-8 percig együtt sütjük a sajttal.
Fotó: Vrábel Kriszta