Egészség Konyha

Kipucolja a belekből a káros baktériumokat: használja jól az alulértékelt póréhagymát!

Szerencsére a póréhagyma könnyebben szeletelhető, és nem annyira csípős, mint a vöröshagyma, ezért salátákban is jobban felhasználható.

Egészséges póréhagyma

Szürke mindenesként használjuk a hagymát, és nem értékeljük igazán, milyen fontos egészségmegőrző hatása van. A póréhagyma például kiváló méregtelenítő, kitakarítja a gyomorból és a bélrendszerből a káros baktériumokat. Napi 20 dkg póréhagyma elfogyasztásával már mérhetően csökkenthetjük
a koleszterin- és vérzsírszintet.

Szerencsére a póréhagyma könnyebben szeletelhető, és nem annyira csípős, mint a vöröshagyma, ezért salátákban is jobban felhasználható. De főzhetünk belőle ízletes levest, belekeverhetjük párolt zöldségragukba, palacsinta tésztájába, és önálló ételt is készíthetünk belőle: a csőben sült, sajttal bőven megszórt és tejföllel leöntött póréhagymát.

Fotó: pexels