Mi is kell egy tökéletes reggelihez? Ropogós kenyér, amit tegnap vittél haza frissen a boltból, zöldségek, vaj, szalámi, vagy például kifli és tojás. Amilyen egyszerű, olyan jól tud esni egy ilyen hagyományos reggeli. Addig persze, amíg hiba nem csúszik a gépezetbe, és például a kenyér mégsem olyan ropogós és friss, mint elképzelted. Persze, még mindig lehet belőle bundás kenyér vagy pirítós, mindkettő mennyei falat, de mi lenne, ha mutatnánk egy olyan bevált trükköt, amivel a szikkadt kenyérből újra frisset varázsolhatnál?
Igen, létezik ilyen, ehhez pedig nem kell mást tenned, mint alaposan megmosni a kenyeret. De működik a trükk bagettel, zsemlével, vagy kiflivel, bármilyen pékáruval, ami még nincs megvágva.
Ez is érdekelhet
Így mosd meg a kenyeret, ha megszikkadt
Nézzük, hogyan is kell csinálni:
- A még nem megvágott és felszeletelt pékárut dugd a csap alá. Folyass rá bőven meleg vizet, hogy mindenhol érje a kenyérféleség héját. Nem kell eláztatni az ételt, de sajnálni sem kell tőle a vizet.
- Dobd az előmelegített 200 fokos, légkeveréses sütőbe. Nem kell tepsivel bajlódni, tedd csak a rácsra.
- Süsd 6-8 percig és már kész is van a ropogós héjú kenyér.

Mitől működik a kenyérmosás?
A pékárukban még a sütés után is marad kevés nedvesség, ha kiszárad és megszikkad, tulajdonképpen ezt veszíti el. A mosással, vagy vizezéssel ezt pótolod, amikor a csap alá dugod, emiatt nem pirítós készül belőle vagy kétszersült. A magas hőfokú sütés pedig megpuhult kenyérhéjnak visszaadja a ropogósságát, az gész állaga olyan lesz, mintha most sütötte volna ki a pék. Ha kisült, csak egyvalamire kell figyelned: várd meg míg egy kicsit kihűl, mielőtt nekiesnél.
Ha videón is megnéznéd a gyakorlatot, ide kattintva megteheted.