Csicseriborsós mozzarellasaláta (480 Ft egy adag)
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 400 gr főtt csicseriborsó (konzerv)
 - 20 dkg paradicsom
 - 5 dkg aszalt paradicsom
 - 20 dkg mozzarella sajt
 - 1 fej vörös- vagy lila hagyma
 - 10 dkg zöld levélsaláta (pl. rucola, madársaláta…)
 - 3 evőkanál olívaolaj
 - 2 evőkanál balzsamecet
 
- A csicseriborsót folyó víz alatt átöblítjük, majd szárazra csepegtetjük.
 - Egy tálba tesszük, összekeverjük az olajjal és a balzsamecettel.
 - Hozzáforgatjuk a feldarabolt paradicsomot, a felcsíkozott hagymát, az aszalt paradicsomot, majd a megmosott, lecsöpögtetett salátát és a kockákra vágott mozzarella sajtot is.
 
Ez is érdekelhet: A legjobb külföldi bódékaják otthon: így készíts az igazi curry wurstot, amerikai burgert és tacot
Cukkinis-csirkés tésztasaláta (550 Ft egy adag)

Ez is érdekelhet: Friss tavaszi zöldek a tányéron: 4 spenótos, borsós és spárgás recept képpel
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 30 dkg fusilli tészta (vagy más rövid, durum-tészta)
 - 30 dkg cukkini
 - 30 dkg csirkemellfilé
 - 1 db kezeletlen héjú citrom
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 nagy csokor petrezselyem
 - 4 evőkanál olívaolaj
 - só
 
- A csirkemellet körbesózzuk, és 200 Celsius-fokra melegített sütőben vagy air fryerben kb. 20 perc alatt egészben megsütjük – így szaftosabb marad, mint felkockázva. Alufóliával lefedve 15 percig hűlni hagyjuk.
 - Amíg a hús megsül, a fusilli tésztát lobogó, sós vízben al dentére (azaz picit keményre) főzzük. Leszűrjük, a szűrőben folyó hideg víz alatt lehűtjük, majd alaposan lecsöpögtetjük.
 - A cikkekre vágott cukkinit egy serpenyőben egy gerezd zúzott fokhagymával, 2 evőkanál olívaolajon átpirítjuk, majd összeforgatjuk a tésztával.
 - A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, a lé felét a tésztára öntjük. A citromhéjat összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, a maradék citromlével és 4 evőkanál olívaolajjal.
 - A csirkét kockákra vágjuk, tálba tesszük, és összeforgatjuk a petrezselymes öntettel, végül pedig a tésztás-cukkinis salátával.
 
Görög, feta sajtos újkrumplisaláta (600 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 80 dkg újkrumpli
 - 1 fej vöröshagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 csokor menta és kapor
 - 10 dkg feta sajt
 - 3 evőkanál olívaolaj
 - negyed citrom leve
 - 3 dl görög joghurt
 - só, frissen őrölt bors
 
- Az újkrumplit alaposan megsikáljuk, a héját megapargatjuk, és bő, sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
 - Leszűrjük, hűlni hagyjuk, és nagyobb karikákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük, összeforgatjuk a burgonyával, enyhén sózzuk, és hagyjuk tovább hűlni.
 - Egy nagy tálban összekeverjük a joghurtot az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a morzsolt feta sajttal, a finomra vágott mentával és kaporral. Sóval, borssal citromlével ízesítjük, majd összeforgatjuk a krumplis-hagymás keverékkel.
 
Fotók: Vrábel Kriszta


