Lélek

Mikor léptetnek már elő? Mennyit érdemes várni?

Úgy érezzük, hogy már éppen ideje lenne, hogy feljebb kerüljünk a ranglétrán? Minden gondolatunk a kinevezés körül forog? De vajon meddig érdemes türelmesen várakoznunk?
bata kata előléptetés félelem kinevezés makai gábor peter elv pozíció

Régebben egyértelmű volt, hogy ha egy bizonyos időt eltöltünk egy cégnél, és meg vannak elégedve a munkánkkal, akkor előléptetnek. „Ma már ez egészen másként van. Nincs íratlan szabály, cégenként és egyénenként dől el, hogy mikor kit neveznek ki egy bizonyos posztra. Ám mielőtt a kinevezésről álmodozunk, gondoljuk végig, hogy biztosan akarjuk-e, és egyáltalán alkalmasak vagyunk-e a hőn áhított posztra!” — tanácsolta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

1. kérdés: Mit jelent ez a pozíció?

Gondoljuk végig, hogy hol tartunk az életben, és hol szeretnénk tartani. Mit jelent a jelenlegi beosztásunk számunkra? Ha szeretjük és kielégíti az igényeinket, akkor bármennyire is hangoztatjuk, hogy már ideje lenne az előléptetésnek, a szívünk mélyén nem is igazán akarjuk, és bizony — ha nem is tudatosan —, ezt sugározzuk kifelé, kevésbé teszünk lépéseket az ügy érdekében.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video