Lélek

Halogató férfiak

Mindannyiunknak feltűnt már, hogy a férfiak szeretik halogatni a teendőiket? Ha megkérjük őket valamire, a válasz a legtöbb estben borítékolható: Jó, majd később megcsinálom.
bata kata élj a mának halogatás halogató férfiak időkorlát klinikai szakpszichológus lelkiismeret makai gábor motiváló erő önfegyelem párkapcsolat

Számtalan kutatás vizsgálta már, hogy melyik korra és nemre jellemzőbb a feladatok tologatása. Minden vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy ez főként a férfiakra jellemző. A tudósok szerint ennek evolúciós oka van. A férfiak tevékenységének jó részét nem életbevágó azonnal elvégezni, ráér valamikor a közeljövőben. Vagy egy kicsit távolibb jövőben. „Mivel nincs időkorlát, nincs motiváló erő. Számukra nincs jelentősége annak, hogy valamit minél előbb el kell végezni, míg a nőkben ez erőteljesen jelen van, mivel nekik számtalan olyan tennivalójuk van, ami nem tűr halasztást, ráadásul, ha későbbre hagynának egy-egy tennivalót, akkor olyan torlódás lenne, hogy sosem érnék utol magukat. Ebből következik, hogy a nők sokkal inkább figyelnek az időre” – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete