Otthon Riportok

Bevált tippek otthonra: így jön ki a rágó a ruhából, könnyen eltávolítható az olajfolt a garázsból

Sorozatunkban bevált tippeket adunk azoknak is, akiknek nem kedvencük a házimunka!

Folt a garázsban

Könnyen előfordulhat, hogy a kocsibejáró vagy a garázs betonpadlójára kifolyik az olaj, vagy éppen a fűnyíró motorja adja meg magát, és az üzemanyag kiszökik a tartályból. Ezekre a foltokra szórjunk homokot, vagy a macska-alomba töltött anyagot, ugyanis jól felszívják az olajat, és utána nincs más dolgunk, mint összesöpörni, és kidobni a szemétbe.

Kényes holmik mosogatása

Ugye mindannyiunkkal előfordult már, hogy miközben a nagymama porcelánját vagy a nászajándékba kapott kristálypoharat mosogattuk, kicsúszott a kezünkből, vagy egy óvatlan pillanatban nekicsaptuk a mosogató aljának? Hogy elkerüljük a féltve óvott poharak, csészék sérülését, tegyünk törölközőt a mosogatótál fenekére.

Rágós ügy

A gyerekeknél – de akár a felnőtteknél is – óhatatlanul előfordulhat, hogy a rágógumi beleragad a ruhába. Első körben próbálkozzunk a legkímélőbb megoldással: tegyünk sütőpapírt a rágóra, és úgy vasaljuk meg. Jó esetben a papírra ráragad a nagyja. Ha így is marad belőle, sikáljuk át óvatosan sebbenzinnel, de előtte próbáljuk ki egy nem látható helyen, hogy nem hagy-e foltot a textilen.

Hangyásoknak

Ha azt látjuk, a hangyák sűrű, tömött sorokban indulnak a kamra felé, előzzük meg, hogy megtámadják az ott felhalmozott elemózsiákat. Fejjel lefelé ragasszunk egy-egy mentaágat a polcokra, és a rovarok fejvesztve menekülnek.

Fotó: Shuttestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete