Egészség Sztárok

Újra dolgozik Reviczky Gábor: „Ha színpadon állok, nem érzem a kort”

Az egész ország megijedt, amikor 2022-ben prosztatarákot diagnosztizáltak a színésznél. Februárban több, mint egy év után tért vissza a színpadra.

Két éve derült ki, hogy súlyos betegség támadta meg Reviczky Gábort. A színész a prosztatarákra kapott kezelések miatt színpadra sem tudott állni, úgy fogalmazott, amikor megkapja a kezelést, tönkremegy. Szerencsére nem volt hiábavaló a sok szenvedés és lemondás, a színész ugyanis február óta újra játszik. Ennek apropóján a Jókor című magazin készített vele interjút, ahol elmondta, javul az állapota, jól érzi magát.

„Kezdem visszanyerni az erőmet” – mondta a színész, aki a Pesti Színház Képzelt beteg című darabjában állt ismét a közönség elé. A darab három évig nem volt műsoron. A koronavírus miatt két évig, majd Reviczky betegsége miatt további egy évig nem játszották.

„Szerencsére simán lement a darab, nem volt semmi probléma. Ennek nagyon örültem” – mesélte lelkesen a színész, aki a hosszú szunet ellenére bele sem nézett a szövegkönyvbe előadás előtt.

„Nincs is példányom belőle. Az előadás előtt azért egyszer összemondtuk a szöveget, de ennyi volt csupán. Mindenki emlékezett a szerepére.”

Új darabot nem próbálna

Bár a visszatérés remekül sikerült, a színész egyelőre nem érzi magát elég erősnek ahhoz, hogy új darabokban is kipróbálja magát.

„Egyelőre nem érzem azt, hogy végig tudnék csinálni egy próbafolyamatot. Még nem. De a jövőben nem zárkózom el attól, hogy újabb darabokban szerepeljek” – fogalmazott Reviczky, akitől azt is megkérdezték, meddig szeretne még játszani.

A színpad a gyógyszere

„Nem szeretnék számot mondani. Sok nagy színész kijelentette: 100 évig szeretne a színpadon állni, ám nem élték meg azt a kort. Én ezért nem is szeretnék ilyet kijelenteni. Játszom, amíg élvezem. Ha a színpadon állok, nem érzem a kort. Talán csak abból jövök rá, megöregedtem, hogy nehezebben mozgok a darabban. A színpad gyógyszer az előadónak és a közönségnek is. Bár sosem kukucskálok ki a nézőtérre, a szeretetüket érzem, az pedig felemelő érzés. Azt is hamar kitapasztalom, milyen a közönség összetétele, mert másképp kell játszani. Például az intellektuálisabb nézőknek egy vígjátékot is komolyan kell előadni, mert csak akkor nevetnek. A fiataloknál pedig belefér egy kis hülyéskedés, mert ők arra vevők.”

Fotó: RTL