Konyha

A tészta ropog, a töltelék krémes: Tonhalas-póréhagymás pite – Recept

A francia ételek közül az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható az a quiche (*kis), aminek omlós tésztája gyakorlatilag bármivel megtölthető. A lényeg a tejszín és a tojás, amitől gazdag és krémes lesz a töltelék.

Tonhalas-póréhagymás pite

Hozzávalók:
a tésztához:
• 25 dkg finomliszt
• 12,5 dkg vaj
• 1 db tojás
• csipet só
a töltelékhez:
• 1 db póréhagyma
• 2 dl tejszín
• 20 dkg konzerv­tonhal
• 2 egész tojás
• só, frissen őrölt bors
• 1 evőkanál olívaolaj

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá), és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
2. A felkarikázott póréhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk.
3. Hűlni hagyjuk, majd elkeverjük benne a tojásokat és a lecsöpögtetett tonhalat.
4. A kinyújtott tésztát 22-24 cm-es piteformába tesszük, rászedjük a tölteléket, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-30 perc alatt készre sütjük.

 

Fotó: Vrábel Kriszta