Címlapsztori Sztárok

Szorongott 50. születésnapja előtt Gregor Berni: „Mit szólna a Papa ahhoz, aki lettem?”

Büszke arra az öntudatos nőre, akivé 50 éves korára vált, de a döntéshelyzetekben végiggondolja, hogy az édesapja, Gregor József mit tanácsolna neki.

Volt idő, amikor megjelent valahol, és máris címlapokra került. A média ízekre szedte: Gregor József lánya, a gyönyörű, macskaszemű, titokzatos Bernadett. Mostanság kevesebbszer nyilatkozik, de sokkal boldogabb. Elárulta, az évek alatt – kemény önismereti munkával – olyan önbizalomra és érzelmi biztonságra tett szert, amiről fiatal színésznőként csak álmodhatott.

Félt, hogy nem fogják szeretni

„Huszonévesen az adottságaimnak és édesapám hírnevének köszönhetően elképesztő figyelem irányult rám, amitől erős megfelelési kényszert éreztem – meséli Berni. – Olyannyira, hogy mindent mindenkinek elmeséltem magamról, csak mert féltem, hogy nem fognak szeretni. Ezzel aztán vissza­élt a bulvár, és én sírva, megalázva jártam ügyvédtől ügyvédig, hogy megvédjem a becsületemet. Azóta eltelt bő 20 év, és az elmúlt hetekben, amikor előcincáltak egy velem kapcsolatos, régi történetet, már csak nevettem, legyintettem egyet, és arra gondoltam, ki vagyok én, mit tettem le az asztalra, kik azok a szeretteim és kollégáim, akik fontosak nekem, ők pont semmit nem törődnek ezzel az egésszel. Akkor nekem sem kell. Amikor ránézek a régi képeimre, egy riadt őzike néz vissza rám. Legszívesebben megölelném azt a talajvesztett, fiatal lányt, aki voltam, és büszke vagyok arra az öntudatos nőre, akivé váltam.”

Bernadett aktív szakmai életet él: sok éve az Újszínház tagja, emellett énekesnőként a Gonda Music Banddel lép fel, jelenleg a Vörös szerelem című esttel. „Amikor jóbarátom és mentorom, Gonda Laci felkért, hogy énekeljek velük, örömmel mondtam igent, de első alkalommal kezem-lábam remegett. Prózai színésznőként tartottam attól, mi lesz ebből. Pedig életem legjobb döntése volt, hogy akkor mertem kiengedni a hangom. Az éneklés, a zene azóta számomra a legnagyobb szabadság, imádok minden pillanatot, ami egy-egy fellépés alatt a közönség és köztünk megszületik. A szavak nélküli kommunikáció csodája ez.”

A Papa puritán életet élt

Bernadett akkor érzi jól magát, ha több lábon áll. Mindig sokat tett azért, hogy a szeretteit biztonságban tudja.

„Felnőtt életem során bármi volt a párkapcsolati státuszom, mindig családfenntartó voltam – meséli. – Büszke vagyok arra, hogy normális életszínvonalat teremtettem a gyerekeimnek. Világéletemben több munkám volt, mégsem éreztem fáradtnak magam, mert imádom a hivatásomat. Nem mondom, hogy soha nem csúszott ki a lábam alól a talaj, de valahogy mindig mindent megoldottam, és ez idővel növelte az önmagamba vetett hitemet. A pénzhez való viszonyomat egyébként édesapámtól örököltem. A New York-i Metropolitanban énekelt, járta a világot, miközben puritán életet élt. Középkategóriás autóval járt, kétszobás lakásban lakott, a vagyonosodás nem izgatta. Annyi legyen, amiből kényelmesen kijövünk, plusz egy kis tartalék. Én is ezt vallom, így amikor jött a Covid, nem kerültem bajba. Egyébként én sem luxusdolgokra költöm a pénzem, hanem a gyerekeimre és az állataimra. Két kutyám van, egy belga és egy skót juhász, valamint öt macskám. Velük együtt élni sok ráfordítást igényel, de a szeretet és a kiegyensúlyozottság, amit tőlük kapok, bőségesen kárpótol. Amikor csak időm engedi, segítek a német juhász fajtamentőknek is. Az állatok sorsa szívügyem. Ugyan a lakásomban többen nem férnek el, de amikor van egy kis időm, azonnal rohanok menhelyi kutyusokat sétáltatni.”

Kisebbik fiával, Álmossal. Eddig négyszer volt férjnél

Van értelme az öregedésnek

A színésznő elárulta, az 50. születésnapja előtt volt benne némi szorongás. „Szerintem nincs nő a világon, aki ettől az évszámtól boldog lenne. Fogalmam sem volt, milyen lelkiállapotban leszek aznap, így amikor megneszeltem, hogy a baráti köröm bulit szervez, mindenkivel közöltem, hogy egyedül szeretnék lenni a szülinapomon. Illetve bepakoltam a kutyusokat a csomagtartóba, és meg sem álltunk Bálványosig. Néhány éve vettem a faluban egy pici házat, az lett a menedékem. Ha ott vagyok, úgy érzem, megáll az idő. Akkor is ez történt, amikor tavaly május elsején napsütésben, madárcsicsergésben, a kutyáimmal együtt nagyokat sétálva a természetben libbentem át a negyvenkilencből az ötvenbe. Eufórikus pillanat volt. Megbeszéltem magammal: az öregedésnek igenis van értelme, hiszen egyre egyszerűbb örömök okoznak nekünk egyre nagyobb boldogságot. A születésnapomon gondoltam a Papára is. Hogy mit szólna ahhoz, aki lettem. Mi mindig sokat nevettünk. A napsugaras életszemlélete a mai napig velem van. És ugyan 17 éve elment, de amikor döntéshelyzetbe kerülök, végiggondolom: na, erre vajon most mit mondana a Papa?”

Édesapja, Gregor József operaénekes volt

Nagy siker a Karády-estje

Az Újszínházban látható Gregor Bernadett Karády Katalin-emlékestje, amit szövegileg és zeneileg is ő állított össze. „Karádyt már tiniként csodáltam. Később, kezdő színésznőként a sanzonestjeimen kezdtem énekelni néhány ismert dalát, és egyre kíváncsibban kutattam a titkot, ami a személyét körüllengte. Ez összpontosult egyszer csak az önálló estemben, melynek során igyekszem hitelesen bemutatni életének és pályájának legfontosabb állomásait” – mondja Berni.

Fotó: Fülöp Dániel, Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete