Egészség

Látványos darázsderék, lapos has: last minute bikinidiéta a strandszezon előtt

Ügyesen összeállított étrenddel akár néhány nap alatt csökkenthetjük a derék körméretét, és elérhetjük, hogy laposabb, csinosabb legyen a hasunk.

Érdemes egész nyáron strandkészültségben tartani a testünket, ebben segítenek a kényes területeket megdolgoztató gyakorlatok. Aki ezek mellett sem elégedett magával, még mindig tehet valamit azért, hogy csinosabb legyen a vízparton!

Optikai karcsúsítás?

Strandolás előtt lehetőleg kerüljünk minden olyan ételt, ami felfúvódást okoz, hiszen így optikailag máris spórolunk legalább egy bikiniméretet. Brokkoli, káposzta, borsó és bab ilyenkor kerülendő. Érdemes viszont előnyben részesíteni a könnyen emészthető, ugyanakkor alacsony szénhidráttartalmú zöldféléket, tökéletes választás a spárga és a spenót. Segítségül hívhatjuk azokat a fűszernövényeket is, amelyek épp a felfúvódást akadályozzák meg. Ilyen a fokhagyma, a kapor, a bazsalikom, a borsmenta, a kamilla, a zsálya és a csillagánizs.

Csak azért, hogy laposabbnak tűnjön a hasunk, főleg kánikulában, nem szabad csökkenteni a folyadékbevitelt. Ihatunk viszont a víz mellett több zöld teát, ami kissé felgyorsítja az anyagcserefolyamatokat.

Tudta?

Menstruációs napokon a szervezet visszatartja a vizet, olyankor kissé puffadtabbnak érezzük a hasunkat is.

Fogadjuk el magunkat!

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a strandon, nem tökéletes alakra, hanem belső békére van szükség. Önmagunk elfogadása legalább olyan fontos, mint a szebb alakért folytatott mindennapi küzdelem. Meglátszik egy nő kisugárzásán, ha elégedett magával. A férfiak szeme is előbb megakad egy mosolygós hölgyön, míg észre sem veszik azt, aki szuper kicsi bikinit visel, de feszeng.

Inkább együnk, mint ne!

Strandos napokon is tartsuk az ötalkalmas étkezést! Inkább többször csipegessünk valami picit, így kevésbé ingadozik a vércukorszintünk. Ha hagyjuk, hogy 5-6 órányi idő is elteljen két étkezés között, beáll a farkaséhség. Márpedig ha ez bekövetkezik, többnyire jön a falánkság is, és máris fuccs a lapos hasnak!

Fogyi fagyi házilag

Hozzávalók (adagonként)

■ 2 dl natúr joghurt

■ 5 dkg idénygyümölcs (málna, szeder, meggy stb…)

■ kevés reszelt citromhéj

Így készül: Turmixoljuk össze a joghurtot és a gyümölcsöt, csak ez után adjuk hozzá a citromhéjat. Töltsük műanyag formákba a fagyialapot, és mehet is a mélyhűtőbe! 2-3 óra alatt tökéletesen keményre fagy a legfinomabb házi jégkrém.

Tipp: Legkönnyebben az üzletekben kapható olcsó jégkrémformázókban készíthető el.

Fotó: shutterstock