A színek fontossága
A színek nem csak a hangulatunkat befolyásolják, hanem fizikailag is hatnak szerveinkre. Ha tudjuk, hogy melyik szervünkhöz milyen színű finomságok tartoznak, akkor evéssel gyógyíthatjuk minden bajunkat.
Piros – szív – vékonybél
A piros ételek, mint a szamóca, ribizli, vörös áfonya, vérnarancs, málna, görögdinnye, paradicsom, retek, pirospaprika, marhahús, máj magas antioxidáns hatásúak. Ezáltal védenek a daganatos megbetegedések ellen, javítják a memóriát, sejtöregedés-gátlóak. Érrendszeri betegségek esetén kiváló erősítők.
Lila – agy
A padlizsán, vöröskáposzta, cékla, lilahagyma, áfonya, kék-szőlő, szeder serkenti az agyműködést. Javítja a memóriát, stabilizálja a vércukorszintet.
Fehér, drapp – tüdő, vastagbél
A gyömbér, burgonya, karfiol, zeller, vöröshagyma, fehérrépa, paszternák, alma, rizs, csirke,- és pulykamell magas kálium és magnézium tartalmúak. Ezért csökkentik a koleszterin-szintet, segítik a szív és az érrendszerek megerősödését.
Narancssárga, barna – lép
A sütőtök, sárgarépa, mangó, barack, mandarin, narancs, sárgaborsó sok C vitamint, karotint, béta-karotint tartalmaz. Így erősítik az immunrendszert, lassítják az öregedést.
Barna – csontok
A barna ételek, mint a mogyoró, dió, gomba, faháj, mazsola, vanília, szerecsendió, nagyon jó gombaölő hatásúak. Emellett értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak.
Citromsárga – gyomor, szem
A kukorica, citrom, banán, birsalma, csillagtök, grapefruit, sárga szilva, paprika antioxidáns hatású. Regenerálja a sejteket, véd a szembetegségek ellen, vérnyomás csökkentő hatással bírnak. Magas C-vitamin tartalmuknak köszönhetően erősítik az immunrendszert.
Zöld – máj, epehólyag
Az avokádó, szőlő, saláta, búzafű, káposztafélék, spenót, sóska, kivi, zöldborsó, mungbab, zeller zöld, petrezselyem, egres magas klorofill tartalmú. Méregtelenítő,- vérképző,-, tisztító, májvédő hatású, de a szembetegségeket is gyógyítja.
Fekete – vese, íny, bőr
A fekete áfonya, a kaviár, a fekete oliva, fekete ribizli, szarvasgomba, fekete retek gazdag C vitaminban, magas antioxidáns tartalmú, ezért szépíti a bőrt, védi a fogínyt, erősíti a vesét és a májat.
Fotó: gettyimages