Ezotéria

A borostyán segíthet az azonosításban: így ismerje fel, ki az igazi, ha több jelölt is van

Amikor szerelmesek vagyunk, azt gondoljuk, biztosan azt az embert rendelte nekünk a sors. Az ezoterikus szakemberek közül van, aki azt vallja, csak egy Igazi lehet az életünkben, míg mások szerint többször is van lehetőségünk megtalálni a teljes harmóniát.

Mostanában sokan és sokat írnak a lélektársról, mint a számunkra rendeltetett, tökéletes partnerről. A spirituálisan gondolkodó emberek szerint ennél sokkal árnyaltabb a kép. Arra intenek, hogy ne keressük mindenkiben a lélektársunkat, és ne menjünk el egy szép kapcsolat mellett csupán azért, mert nem illik az illetőre az Igazi minden jellemzője.

Bátorság kell, hogy találkozzunk

Faragó Melinda asztrológus azt vallja, hogy nem csupán egy Igazi van az életünkben, hanem többször is lehetőségünk van találkozni vele. Sőt, az sem biztos, hogy csak egyetlen ember lehet tökéletes társunk.

„Az asztrológiában több irányelv létezik ebben a kérdésben – mondja Faragó Melinda. – Az egyik – ez a determinikus álláspont – úgy tartja, hogy minden kimutatható egy ember születési képletéből, és ily módon az is, hogy hány nagy szerelem lesz az életében. A másik – amely a pszichológia nézőpontját is figyelembe veszi, és én magam is ennek vagyok a híve – azt mondja, hogy semmit nem állapíthatunk meg tényként a horoszkópból, a képlet csupán egy energiaminőséget mutat, amely a születésünkkor fennállt, és hogy mi magunk hogyan reagálunk egy adott időszakban mások energiáira. Tehát, ha van is lehetőségünk találkozni az Igazival, előfordulhat, hogy az önismeretnek még nem vagyunk olyan fokán, hogy a kapcsolatot felvállaljuk, vagy annyira magunkba zárkózunk, hogy észre sem vesszük a lehetőséget.”

Az asztrológus szerint a képlet láttán nem mondhatjuk azt, hogy valakinek egy, kettő vagy tíz nagy szerelme lesz, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy megragadja a kínálkozó alkalmat. Arra viszont figyelmeztethet, hogy járjunk nyitott szemmel, mert lehetőségünk van találkozni valaki egészen rendkívülivel. Az már más kérdés, hogy életünk során többször ugyanazzal az emberrel sodródhatunk össze, vagy más és más férfiak, nők jelentik a nagy szerelem ígéretét.

„Manapság nagyon divatos a lélektárs fogalma, de én úgy gondolom, hogy ő nem csupán egy ember lehet. Fizikai szinten több inkarnációja, megtestesülése létezhet. Például jöhet ugyanabból a lélekcsoportból. Több Igazi is lehet számunkra, a kérdés csupán az, merünk-e vele találkozni. Mert az Igazival élni bizony nem mindig jelenti a tökéletes harmóniát.”

Egy különleges jóslás

Megszokhattuk már, hogy Melitta lélekgyógyász mindig valamilyen különleges varázslatot tartogat számunkra, legyen szó bármilyen témáról. A kódexekben most egy izgalmas jóslási technikát talált az 1600-as évekből, amely éppen arra szolgált, hogy a lányok megtudják, az Igazival találkoztak-e.

„Jégtörő Mátyás napján, február 24-én azok a lányok, akik úgy gondolták, hogy megtalálták a számukra tökéletes férfit, három kútról hoztak vizet, amit egy nagy tálba töltöttek. Ezután derékmagasságból borostyánleveleket szórtak a vízbe, és figyelték, mi történik. Ha a levelek közül néhány egymáshoz simult, akkor hittek benne, hogy az egy igazival találkoztak. Ez a varázslat egyébként annyira népszerű volt, hogy 1669-ben egy helyi rendelet betiltotta a Vesztfáliai őrgrófságban. Lehet, hogy a gróf
udvarában is megdézsmálták a borostyánbokrokat az Igazira váró fiatal lányok.”

A kártya megmutatja: csak egy van

De mi a véleménye az egy Igaziról Melittának, aki számokból és kártyából is ki tudja olvasni a jövőt?

„Azt gondolom, az élet egy nagy szerepjáték – kezdi Melitta. – De időnként olyan szerepekkel ruházunk fel benne egy-egy férfit vagy nőt, amely valójában nem az övé. Amikor egy szenvedélyes kapcsolat elindul, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ő az egyetlen igazi. Aztán az idő telik, és kiderülhet, hogy túlértékeltük az aktuális partnerünket. És bizony gyakran előfordul, hogy ha meg is találjuk az Igazit, nem feltétlenül vele éljük le az életünket. Ahhoz szükség van kompromisszumra, azonos érdeklődési körre és szexuális vonzalomra. De az is megtörténhet, hogy megtaláljuk őt, és ha valamiért elveszítjük, többé már nem akarunk mást magunk mellé. Mert tudjuk, hogy megtaláltuk az egy Igazit, és mással már nem lesz ugyanolyan.”

Ám Melitta óva int attól, hogy az Igazit keressük, és elmenjünk minden más mellett.

„A lelki társ és az egyetlen Igazi soha nem ugyanaz a személy, de a lelki társunkkal is élhetünk boldog harmóniában. Míg az Igazival szenvedélyes, olykor szenvedésekkel teli lehet a kapcsolat, addig a lélektársnál pozitívat adunk és azt is kapjuk vissza, de nincs jelen az az állandó vibrálás, mint az Igazival, akiből csak egy van egy élet folyamán. A kártyában is megmutatkozik; Igaziból csak egy van.”

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete