Hozzávalók
- 30 darabhoz:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl kávé
- 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg darált keksz
- 1 dl tej
- 1 dl savanykás lekvár (sárgabarack, meggy)
- 10 dkg kesudió
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg vörös áfonya
- a mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
A vajat, a kockára tört csokoládét és a kávét olvadásig együtt melegítjük. A kakaóport, a darált kekszet és a tejet összekeverjük, és összedolgozzuk az olvasztott csokoládéval. A kesudiót apróra daraboljuk, és a masszába dolgozzuk a mazsolával és az aszalt áfonyával együtt.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit. Belelapogatjuk a kekszmasszát, úgy, hogy kb. 2-2,5 cm magas legyen. A csoko-ládét vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal és a vízzel együtt. Egyenletesen megkenjük vele a lesimított kekszlapot. Kanál hátával hullámokat húzunk bele, és 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Kínáláshoz éles, vékony pengéjű késsel kockázzuk.
140 kcal, 18 g szénhidrát/darab