Hozzávalók
10 szelethez:
- 4 db tojás
- 15 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 1 dl olaj
- 1 dl natúr joghurt
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 20 dkg ananász
- 15 dkg sárgarépa
- csipet só
- a mascarponekrémhez:
- 3 dl tejszín
- fél citrom leve
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg mascarpone
- a díszítéshez:
- ananászkarikák
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásokat fehéredésig verjük a barna cukorral. Hozzákeverjük a lágy vajat, az olajat, a joghurtot, a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal elkevert lisztet. Majd a leturmixolt ananászt és a hámozott, reszelt répát, csipet sót. Elkeverjük a tésztát, kivajazott, lisztezett 20-22 cm-es tortaformába szedjük, és az előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk a tortát.
- A tejszínt kemény habnak felverjük, összeforgatjuk a citromlével, és porcukorral ízesített mascarponéval. A krém felével megtöltjük a tortát, a másik felét pedig a torta tetejére és oldalára simítjuk. Ráhelyezzük a lecsöpögtetett ananászkarikákat, és 3-4 órára vagy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
670 kcal, 50 g szénhidrát/adag