Konyha

Elronthatatlan kelkáposztás húsragu: szélesmetélttel lesz az igazi – recept

A kelkáposzta nem csak a frankfurti levesbe vagy rakott káposztának kiváló, de húsraguba is kerülhet.

Kelkáposztás húsragu

Hozzávalók:

  • 1 fej vörös-hagyma
  • 40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
  • 1 evőkanál őrölt piros-paprika
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl paradicsompüré
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 40 dkg szélesmetélt
  • 1 dl tejföl
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. Az apróra kockázott vöröshagymát olajon meg­dinszteljük, hozzá­adjuk a darált húst és a pirospaprikát. A húst átpirítjuk, majd hozzá­adjuk a majoránnát, 1 gerezd aprított fokhagymát, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és öntünk hozzá 1,5 dl vizet. Lefed­jük, és puhára főzzük a húst. Ha kész a ragu, elkeverjük benne a tejfölt.
  2. Közben a csíkokra vágott kelkáposztát nagy serpenyőben 2 gerezd zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk az olajon, és elkeverjük a raguval.
  3. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a húsos-káposztás raguval, majd
    tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta