Hozzávalók 8 szelethez:
• 50 dkg ricotta
• 3 db tojás
• 2 dl natúr joghurt
• 7 dkg liszt
• 10 dkg cukor
• 1 narancs reszelt héja
• 2 evőkanál narancsvirágvíz
• 8 szem friss füge
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. A ricottát, a tojásokat, a joghurtot, a lisztet, a cukrot, a narancshéjat és a narancsvirágvizet nagy keverőtálba tesszük, és botmixerrel krémesítjük. Keverünk hozzá 5-6 szem kockákra vágott fügét.
3. A tésztát a vajjal kikent, liszttel megszórt 22-24 cm-es tortaformába simítjuk, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és a maradék fügével díszítjük. A ricottát helyettesíthetjük botmixerrel krémesre kevert túróval is.
Fotó: Vrábel Kriszta