Hozzávalók 10 muffinhoz:
• 10 dkg vaj
• 2 db tojás
• 25 dkg liszt
• 1 dl natúr joghurt
• 1 dl tej
• 2 teáskanál sütőpor
• 1 teáskanál só
• 10 dkg cheddar sajt
• 10 dkg szemezett kukorica (konzerv)
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2. A lágy vajat habosra keverjük a tojásokkal. Hozzákeverjük az átszitált lisztet, a joghurtot, a tejet, a sütőport, a sót. Alaposan összekeverjük a tésztát, majd a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot és a kukoricát is.
3. A tésztát 10 muffinkapszlival bélelt muffinformába tesszük úgy, hogy csak a forma háromnegyedéig érjen. 20-25 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk hűlni. 2-3 napig friss marad.