Konyha

Kezdő bográcsozók kedvenc kajája: Hagyományos pásztortarhonya – Recept

Ezek az aranyfényű, de már nem kánikulai napok kiválóak arra, hogy kivonuljunk a természetbe, és élvezzük a füstös ízeket, illatokat.

Hagyományos pásztortarhonya

Hozzávalók:
• 20 dkg füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 25 dkg tarhonya
• 1 szál füstölt kolbász
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• 2 tv-paprika
• 1 szem paradicsom
• 50 dkg krumpli
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors

1. A szalonnát kockákra vágjuk, és a felaprított hagymával együtt zsírjára sütjük.
2. Hozzáadjuk a tarhonyát, a felkarikázott kolbászt, és folyamatosan kevergetve átpirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, a felkarikázott zöldpaprikát és a darabokra vágott paradicsomot is.
3. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott krumplit, a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 7-8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete